PROGRAMA

Chambao, Doctor Prats i La Húngara actuaran per la Festa Major d'Esplugues

El Mercat 'Esplugas City' ampliarà activitats relacionades amb el Far West per celebrar Sant Mateu

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

La Festa Major de Sant Mateu a Esplugues prepara un ampli programa d'activitats durant els cinc dies que durarà la festa gran. Tot i que el pressupost destinat a les festes és similar al dels últims anys, de 110.000 euros, el nombre d'activitats organitzades per l'Ajuntament i les entitats va en augment.

D'aquesta manera, Mercat Esplugas City, amb prop d'un centenar de parades, aquest any obrirà durant cinc dies i oferirà dos espectacles diferents amb cavalls i un concert de pianola, entre altres espectacles. També creix el festival musical i folklòric Duendes con Arte, que a la doble sessió habitual del diumenge afegeix una prèvia la tarda del dissabte, amb grups locals.

La cantant andalusa de pop-flamenc La Húngara, actuació estel·lar d'aquest festival, serà un dels noms musicals de les festes, juntament amb els grups Chambao i Doctor Prats, que actuaran a l'escenari del carrer Sant Antoni Maria Claret, el dissabte 23 i el diumenge 24, respectivament. En aquest escenari, la nit del divendres 22 actuaran DJ Blanca Ross i The Tripletz. I al parc de les Tres Esplugues, es faran diversos concerts organitzats per l'Associació de Festes Populars d’Esplugues.

Però no serà aquesta tota l'oferta musical, ja que "aquest any hem apostat fort per donar cabuda a grups locals de diferents estils", afirma la regidora de Cultura, Maribel Aguilera. És el cas de Clàssics Mousikh Quartet, Los Inolvidables 70’s o els que actuaran a l'Escenari Esplurock la nit del dissabte 23, al parc dels Torrents, una altra de les novetats d'enguany.

Un dels actes centrals de tota festa major és el pregó, que aquest any es farà la nit del dimecres 20 i anirà a càrrec d'un il·lustre esportista espluguí, l'excampió estatal de natació Jordi Jou, actualment un dels millors tècnics espanyols d'aquest esport.

Altres activitats multitudinàries seran la Festa Holi, el Correfoc, la Diada Castellera, la Trobada de Gegants i el piromusical final. D'altra banda, el Torneig Ciutat d’Esplugues d’handbol juvenil es farà del 15 al 17 de setembre.

Festa sense agressions sexistes

Com ja va passar al juliol amb la festa de Santa Magdalena, una xarxa d'agents preventives, una carpa informativa que es col·locarà en diferents espais festius, un telèfon (620 285 111), l'app de seguretat d'Esplugues i el personal municipal format especialment per aplicar el nou Protocol per a unes festes lliures de violències sexistes, contribuiran a fer de la Festa Major de Sant Mateu un espai de diversió per a tots i totes.

El protocol d'actuació, que sorgeix del treball de l'Ajuntament, entitats de la ciutat i la societat civil, fa una crida a tota la ciutadania perquè cap agressió sexista quedi sense resposta. Tothom podrà denunciar una agressió a les agents preventives o l'organització, i les persones agredides estaran acompanyades en tot moment.

Jornada castellera

La Festa Major de Sant Mateu també comptarà amb una jornada castellera de “champions”, que comptarà amb els Castellers de Vilafranca, líder de tots els rànquings i guanyadors del Concurs de Castells de Tarragona des de 2002; els Capgrossos de Mataró, cinquens del rànquing de Portal Casteller, i els amfitrions, els Cargolins, que en els dos últims anys han fet un salt endavant i s'han situat en el top 25 dels castells. La jornada se celebrarà a la plaça Santa Magdalena el 24 de setembre.

Notícies relacionades

A pocs metres d'on tindrà lloc la festa castellera, a la plaça Catalunya, i amb recorregut previ pels carrers del centre, diumenge al matí es podrà disfrutar també de la 33a Trobada de Gegants i Capgrossos d’Esplugues, que comptarà amb convidats de categoria provinents de Sant Just Desvern, Sant Boi, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Sant Joan Despí, Valls, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, a més dels gegants locals, que aquest any estaran acompanyats d'un grup de l'Escola Municipal de Música.

Més notícies d'Esplugues