Esports

Ignacio Avila: 'La vivència d'uns Jocs Paralímpics és increïble'

L'esportista d'Esplugues participa per primera vegada com a ciclista després d'obtenir dues medalles com a atleta a Sidney i Pequín

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / ESPLUGUES

L'esportista paralímpic Ignasi Ávila, resident a Esplugues des de fa anys, participa aquests dies als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, per primera vegada com a ciclista. Ávila, que pateix deficiència visual, ja té no obstant experiència en olimpíades i ha aconseguit dues medalles com a atleta, la primera una plata en 4x400 a Sidney 2000 i la segona, un bronze en 1.500 a Pequín 2008.

L'espluguí repassa, en una entrevista concedida al web de l'Ajuntament, la seva trajectòria després de cinc jocs paralímpics:  

Són els teus cinquens Jocs Paralímpics, primers en ciclisme...

¡Així és! A Sydney, Atenes, Pequín i Londres hi vaig anar com a atleta de mig fons (800 i 1500 metres) i a Rio en el meu nou projecte com a ciclista en tàndem, amb Joan Font.

¿Quina preparació heu fet?

Depèn del moment de la temporada. Els últims mesos abans dels Jocs ha estat a base de concentració en altitud a Andorra i les últimes setmanes abans de viatjar a Rio, hem estat a Mallorca tocant velòdrom i carretera, amb doble i fins a triple sessió d'entrenament, a la vegada que molt mimat i cuidat pels físios i l'equip mèdic.

¿Creus que aquests Jocs els viuràs de forma diferent per tractar-se d'un altre esport?

Una mica diferent serà, ja que passo de competir a l'Estadi Olímpic d'atletisme al Velòdrom Olímpic i per les carreteres de Rio. Però l'experiència d'uns Jocs és igual per a tots els esportistes que practiquen diferents esports. És una vivència increïble.

¿En quines proves teniu previst competir, i amb quines aspiracions?

El dia 8 competirem al velòdrom en la prova de persecució, on som els actuals subcampions del món, d'aquest any, i tenim moltes opcions de pujar al podi, igual que a la contrarellotge que disputarem el 14 i la ruta el 16, una ruta en què som els actuals campions del món. 

¿Quins han estat els vostres millors últims resultats?

Notícies relacionades

El més recent, al març, el subcampionat mundial en persecució. Però del que més orgullós estic és de la consecució del Campionat del Món de Carretera del 2015, que m'ha permès vestir el mallot d'arc iris durant dos anys, ja que el proper Campionat del Món serà el 2017.

Més notícies d'Esplugues