El descens de l’Espanyol

Chen Yansheng demana perdó als periquitos: «No hem après dels errors comesos»

  • L’Espanyol, a Segona: causes, reaccions i conseqüències del descens periquito

  • Drama de l’Espanyol: el València el condemna al descens en el temps afegit (2-2)

Chen Yansheng demana perdó als periquitos: «No hem après dels errors comesos»

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El traumàtic descens de l’Espanyol ha omplert d’indignació i frustració tots els periquitos, que han vist com el seu equip se n’anava Segona 750 dies després de la seva última aparició en la categoria de plata. Dos descensos en tres anys és un bagatge nefast per a un club que comptava aquest curs amb el 10è pressupost de la Lliga.

Ara toca assumir responsabilitats, i el primer culpable és Chen Yansheng, l’amo del club, que va enviar un missatge als aficionats des de la Xina. A 10.000 quilòmetres de distància, el dirigent xinès, que té previst viatjar a Barcelona en els pròxims dies, va lamentar la nova patacada de l’equip i va demanar disculpes a tots els periquitos.

Impotència i enuig

Aquí el missatge íntegre de Chen, que va desembarcar a l’Espanyol a principis del 2016. En set anys, han desfilat pel club quatre directors generals, cinc directors esportius i una desena de tècnics.

«Estimada afició:

Ho sentim, us hem fallat i sabem que res del que diguem ara pot consolar el vostre dolor, ni calmar la vostra impotència i enuig. Hem lluitat i hem cregut a aconseguir l’objectiu fins a l’últim moment, però no ho hem aconseguit i des del Consell d’Administració del RCD Espanyol volem demanar perdó i assumir tota la nostra responsabilitat en un desenllaç que no mereixeu. És un moment de profunda tristesa per a tots els que estimem el RCD Espanyol. Tornar a Segona Divisió és una garrotada; ningú ho volia, ni esperava. No hem après com ho havíem de fer dels errors comesos fa poques temporades, i haurem de jugar en la categoria de plata per sisena vegada en la nostra història.  

És moment d’analitzar la temporada i de fer autocrítica, de corregir els errors, però també de potenciar les virtuts. Sabem que el club no ha estat a l’altura en molts moments de la temporada, que no ha sigut capaç de reconduir una situació que fa temps va començar a torçar-se, però de res val ara lamentar-se. Podem aprendre del passat, però el que importa és el present i iniciar un camí que ens torni al lloc que per història i afició mereixem.  

Hem caigut infinitat de vegades i sempre ens hem aixecat. Aquesta vegada no serà diferent. La rebel·lia, l’inconformisme i l’esperit de lluita formen part del nostre ADN. Un periquito no es rendeix, ni es rendirà. La responsabilitat del descens està en el si de la gestió del club i d’allà han de partir també les decisions que ens han de portar de nou a Primera i en les quals ja estem treballant per poder recuperar la vostra confiança. El vostre suport a l’equip i als nostres colors està fora de tot dubte, perquè sempre heu estat allà. 

No us podem demanar res. Us heu desviscut pel vostre club. Heu sumat, empès i cregut fins a l’últim minut. Per la nostra banda només hi pot haver un únic compromís: treballar des d’aquest mateix instant per recuperar la categoria perduda dedicant per a això tots els recursos que tenim a l’abast. El vostre alè és imprescindible per als nostres jugadors. Prometem donar-ho tot pel nostre escut centenari i per vosaltres. 

Notícies relacionades

Les nostres més sinceres disculpes.

Visca l’Espanyol».