Futbol

El València remata en el descompte l’Espanyol, que baixa a Segona (2-2)

El València remata en el descompte l’Espanyol, que baixa a Segona (2-2)

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Espanyol és equip de Segona Divisió. Després d’un esforç titànic i anant per davant en el marcador, els periquitos marxen de Mestalla amb llàgrimes als ulls. Un gol de Samuel Lino en el descompte sentencia el conjunt català, que la temproada que ve jugarà la Lliga Smartbank.

El València no va donar respir a l’Espanyol. El conjunt xe, amb Mestalla ple excepte la grada d’animació per la sanció després dels insults racistes a Vinícius, va dominar des que el col·legiat va xiular l’inici del partit. La jornada unificada demanava tenir mil ulls i la calculadora a la mà. Els de Luis García sortien amb les idees clares: la salvació passava per sumar tres punts a Mestalla. No obstant, des que va començar a rodar la pilota, els periquitos han anat a remolc sobre la gespa.

L’Espanyol no aconseguia retenir la pilota. Construir semblava complicat atesa la superioritat de l’equip de Rubén Baraja, que una acció rere l’altra es plantava amb impunitat a l’àrea blanc-i-blava. Les envestides de Kluivert i Diego López han incomodat un Espanyol que durant la primera mitja hora s’ha resignat a anar a remolc. I, sense que el conjunt de Luis García s’hagi acostat a la porteria de Mamardashvili, el València s’ha avançat en el marcador.

Després d’un rebuig defectuós de Pacheco en una centrada d’Almeida, Diego López ha acariciat l’esfèrica per colar-la dins la xarxa. Mestalla ha embogit i des de Cornellà començaven a esperar-se el pitjor.

Però, si una cosa té aquest equip de Luis García és tenacitat i convicció. I en la següent acció el conjunt periquito s’ha acostat per primera vegada en el partit a la porteria de Mamardashivili i no ha perdonat. Cesar Montes ha respost amb celeritat a la diana de Diego López i ha fet pujar l’1-1 al lluminós amb un bon cop de cap després de colar-se entre la defensa xe. Amb el gol, els blanc-i-blaus han adormit el partit fins que l’àrbitre ha assenyalat el camí dels vestidors. A falta de 45 minuts, tot tornava a començar.

Notícies relacionades

En el segon temps, l’Espanyol ha sortit mossegant. Pocs minuts després de tornar dels vestidors, Óscar Gil s’ha escapat de Gayà al lateral de l’àrea. El valencià de l’Espanyol ha centrat la pilota, que no ha aconseguit rebutjar Mamardashvili i Braithwaite ha pogut rematar de cap. Desè gol del danès aquesta temporada, i diana que podia valer la salvació.

Per davant en el marcador, els periquitos han contemporitzat el joc. El migcamp periquito ha retingut la pilota contra un València que ha començat a perdre les forces. Els últims 15 minuts, el partit s’ha trencat i el València ha perdut totalment el control. L’Espanyol ha arribat una vegada i una altra, però sense claredat ni determinació en els últims metres. El conjunt xe ha vist la llum després dels errors de la davantera periquita i Samuel Lino ha empatat el matx a falta d’un minut, convertint l’Espanyol en equip de Segona Divisió.

Temes:

València CF