El drama blanc-i-blau

Luis García: «És clar que podem, tot pot canviar si guanyem un partit»

  • Les claus de la invasió d’ultres de l’Espanyol en el derbi: causes, reaccions i possibles sancions

  • Els periquitos s’enfonsen en la misèria camí de Segona

Luis García: «És clar que podem, tot pot canviar si guanyem un partit»

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sona a tòpic de llibre en situacions d’angoixa, però en aquest cas és la pura realitat. L’Espanyol es juga la vida aquest diumenge a Vallecas (14.00 hores) contra el Rayo de Raúl de Tomás, l’exjugador periquito que s’enfrontarà per primera vegada amb els blanc-i-blaus després de la seva volcànica sortida. E principi, al conjunt de Luis García li queden quatre cartutxos per no repetir el traumàtic descens del 2020, però si no resol positivament els primers podria arribar mort als últims.

El Rayo d’Andoni Iraola és un mirall en què s’hauria de fixar el conjunt català. Sense un pressupost excessiu, va segellar la permanència fa setmanes i encara aspira a jugar a Europa. Amb un tècnic jove i un futbol atrevit, l’equip madrileny planteja una filosofia que coincideix amb les idees de Luis García, però la situació desesperada de l’Espanyol obliga a ser pràctics. L’objectiu justifica els mitjans i l’única finalitat dels periquitos ha de ser el triomf.

Els valors del club

«Estic convençut que la permanència és possible, tot i que la situació sigui complicada. En la meva naturalesa no existeix abandonar. És clar que podem. Un resultat ho canvia tot. Cada vegada queda menys, però encara tenim marge», va reflexionar aquest divendres Luis García, que tindrà les baixes de Braithwaite i Gragera per lesió.

El tècnic asturià va apostar pel «treball» com a «únic ingredient» per revertir la situació. «Quan pitjor van les coses, més ganes de treballar tinc. És una cosa que tinc inculcada i que està d’acord amb els valors del club. Els jugadors tenen ganes de rescabalar-se perquè tenim la sort d’estar vius», va insistir el preparador, que va insistir en l’aspecte mental.

«Óscar Gil és un noi fantàstic. Les imatges són lletges i de poc company. Quan estàs en aquestes situacions, és molt fotut. Em consta que s’han demanat disculpes, però t’has de saber posar al lloc de l’altre»

Luis García / Entrenador de l’Espanyol

«Hem parlat molt que no ens podem ensorrar per com vagi el partit. Per més negra que sigui la nostra situació, no serveix de res abandonar i deixar de treballar perquè això provoca que tot vagi pitjor. La solució és afrontar els problemes amb enteresa i responsabilitat», va afirmar Luis García, que va tornar a demanar als seus homes que siguin «intensos i agressius, contundents sense la pilota i més amenaçadors».

En defensa d’Óscar Gil

Notícies relacionades

L’entrenador va insistir en la implicació del vestidor. «Donarem el màxim i no ens rendirem. Tot pot canviar si guanyem un partit. Ho donarem tot per una samarreta amb més de 120 anys d’història i per una afició que sempre és fidel», va remarcar l’exjugador periquito.

Luis García també va defensar Óscar Gil després de les mofes patides durant el derbi, incloses les de rivals com Jordi Alba i Ferran Torres. «Óscar està bé. És un jugador centrat i amb ganes de rescabalar-se davant l’adversitat. És un noi fantàstic. Les imatges són lletges i de poc company. Quan estàs en aquestes situacions, és molt fotut i ho pagues amb la família. Em consta que s’han demanat disculpes, però has de saber posar-te al lloc de l’altre. No s’han d’acarnissar amb nosaltres perquè la vida et pot presentar la mateixa situació al revés», va assenyalar.

Temes:

Espanyol