Comunicat blanc-i-blau

Invasió d’ultres en el derbi: l’Espanyol demana «perdó al món del futbol»

  • Els periquitos s’enfonsen en la misèria camí de Segona

  • Vergonyosa invasió de camp d’aficionats radicals de l’Espanyol

  • El Barça conquereix la Lliga en gran

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La imatge quedarà per al record. Tant insòlita com inesperada i vergonyosa. Desenes d’ultres de l’Espanyol van envair l’RCDE Stadium quan els jugadors del Barça festejaven el títol de Lliga. Els blaugranes van fugir molt de pressa cap al túnel dels vestidors i els radicals van acabar llançant objectes i es van enfrontar als cossos policials. 

«Volem demanar disculpes al món del futbol pels fets. No és la imatge de l’Espanyol, ni de bon tros, per molt minoritària que sigui. Aquests no representen el nostre club i farem tot el possible per erradicar els fets, que no poden passar al nostre estadi», va valorar Mao Ye, conseller delegat de l’entitat blanc-i-blava. 

«Fets aïllats»

El dirigent va explicar que s’havien pres totes les mesures de seguretat necessàries per evitar qualsevol conflicte. «Som dels més estrictes en aquest tipus de prevencions. Revisarem les deficiències que hi pugui haver», va afegir Mao. 

El club va emetre també un comunicat oficial en què lamentava «els fets aïllats» del final de partit. «Com a periquitos ens dol la derrota, però mai acceptarem la violència, per molt residual que sigui», va explicar en la seva nota. 

Ni rastre en l’acta

Notícies relacionades

L’Espanyol va afegir que utilitzarà «tots els recursos» a la seva disposició per erradicar la violència amb una total col·laboració amb les forces de seguretat «en tot allò que requereixin».

L’àrbitre De Burgos Bengoetxea ja era al vestidor quan es va produir la invasió i no en va recollir res l’acta. No obstant, es preveu que els Mossos presentin una acta de l’incident i amb la llei de l’esport es decidirà si hi ha cap sanció o no.