RCD Espanyol

«Si hem de baixar a segona, que sigui amb ell»: el suport incondicional dels periquitos a Luis García

Unes 1.000 persones acudeixen a la ciutat esportiva per animar l’equip i rebre el nou entrenador

  • La crisi de l’Espanyol: ¿Luis García és la solució que necessita l’equip?

  • Espanyol-Celta: ¿recolza les últimes promocions d’entrades del club per als partits de casa?

«Si hem de baixar a segona, que sigui amb ell»: el suport incondicional dels periquitos a Luis García

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Jose Real

Faltava més d’una hora per a l’inici de l’entrenament i ja es respirava una aura diferent en l’espanyolisme; centenars de persones ja feien cua per poder veure els seus ídols de prop. El club, aprofitant aquests dies festius, ha obert les portes de la Dani Jarque perquè els socis poguessin donar la benvinguda a Luis García, nou míster periquito i gran protagonista de la jornada. 

Les mostres de suport a l’asturià no han cessat durant les gairebé dues hores en què els jugadors blanc-i-blaus s’han exercitat sobre el terreny de joc davant unes 1.000 persones. Una gran lona amb la paraula ‘consigámoslo’ i els càntics liderats per la Penya Juvenil han amenitzat una jornada singular per als aficionats, especialment per als més petits, que no han parat de victorejar els seus ídols. Per a ells el protagonista no era el tècnic d’Oviedo, sinó Joselu, Sergi Darder i Puado

El Cholo Simeone periquito

El Cholo Simeone periquitoEl clamor cap al nou entrenador ha sigut incondicional: «Tot i que no tingui gaire experiència, en la Damm i en el RSC Internacional de Madrid parlen molt bé d’ell. Ens salvarà», apunta el Joan, un jove periquito que ha acudit a l’entrenament amb un amic seu, el Raúl. Tots dos han afirmat que, malgrat la pressió a què està sotmès Luis García, estan convençuts que sabrà aixecar l’equip. «És una bona injecció d’adrenalina per a l’equip i esperança per a l’afició», asseguren. 

No és la primera vegada que l’Espanyol està en un moment delicat en què un error, per mínim que sigui, pot costar car. L’afició n’és conscient, però, «si hem de baixar a segona, que sigui amb un dels nostres, que ho senti com nosaltres», apunta el Luis, que ha vingut amb els seus fills perquè «els periquitos han de recolzar i animar quan les coses van malament». Aquest aficionat està convençut de la salvació de l’equip, però considera primordial començar l’era Luis García amb una victòria aquest mateix dissabte davant l’Athletic de Bilbao.

La mentalitat dels seguidors blanc-i-blaus és que encara no està res decidit. L’empat del València els va treure de la zona de descens, però la distància de punts entre els equips de la part baixa de la classificació és mínima. «Si encarem tres partits en què puntuem, sortirem d’allà», assenyala el Luis.

Notícies relacionades

El Jordi, que també ha aprofitat per fer espanyolisme amb el seu fill, està convençut que l’equip ha trobat el seu particular Cholo Simeone. «Més enllà del que pugui passar en la recta final de la Lliga, si li donen les eines necessàries, tenim entrenador per a anys», sentencia. 

Pluja d’autògrafs i pilotes

Pluja d’autògrafs i pilotesL’entrenament no podia acabar de cap altra manera que no fos amb un gran agraïment als aficionats per la seva fidelitat. Els futbolistes no han dubtat a firmar autògrafs o a fer-se fotos amb tothom que ho demanés. Fins i tot han llançat pilotes a la grada, cosa que ha generat una alegria col·lectiva. Queda clar que els seguidors no fallaran a l’equip. Ara només falta que arribin els resultats i tothom pugui respirar tranquil i encarar el futur amb més optimisme. 

Temes:

Espanyol