Drama blanc-i-blau

La crisi de l’Espanyol: ¿seguirà Diego Martínez a la banqueta?

  • El tècnic periquito està més qüestionat que mai després de quatre derrotes consecutives.

La crisi de l’Espanyol: ¿seguirà Diego Martínez a la banqueta?

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol va tornar de l’aturada de seleccions i aquests 15 dies no van tenir cap efecte positiu en l’equip. De la terrible derrota a casa contra el Celta (1-3) es va passar a un altre dolorós fiasco a Girona (2-1), merescut pel mal joc però cruel pel polèmic penal que es va treure de la màniga l’àrbitre. Al final, el desenllaç va tornar a torturar els periquitos, que van sumar la quarta derrota consecutiva i aquesta mateixa jornada poden caure en zona de descens.

La pregunta que tots els seguidors es fan és la mateixa: ¿seguirà Diego Martínez a la banqueta? El tècnic ja va ser assenyalat en l’última patacada a Cornellà. A Montilivi es jugava part del seu poc crèdit i el resultat no va ser satisfactori en un terreny hostil amb crits, fins i tot, d’«a Segona, a Segona».

L’equip s’entrena aquest diumenge a les seves ordres a la Dani Jarque, però el seu futur està en mans de Chen Yansheng, que ha de decidir si fa un cop de volant o li atorga una vida extra en el partit de dissabte vinent a Cornellà contra l’Athletic, que aquest dimarts juga la tornada de les semifinals de Copa contra l’Osasuna.

«Qui resisteix guanya»

El preparador blanc-i-blau va reconèixer abans del xoc que el moment anímic no és el millor del curs. Després de caure contra el Girona va tornar a exposar que el vestidor «està dolgut», tot i que es veu capacitat per tirar les coses endavant. «Estic convençut que l’equip aconseguirà l’objectiu, però hem de tenir clar que patirem fins al final. Soc el primer en les derrotes i l’últim en les victòries. Qui resisteix guanya», va proclamar Diego Martínez.

«Hem de continuar creient-hi. Quan hi ha turbulències a l’avió, no és el moment de saltar per la finestra»

Diego Martínez / Entrenador de l’Espanyol

El record del descens del 2020 és massa pròxim. Aquella temporada van passar pel curs quatre entrenadors i cap va poder evitar el drama. Potser per això Chen s’ha mostrat prudent fins ara. No obstant, entre els seguidors hi ha la sensació que és necessari moure l’arbre abans que sigui massa tard, una cosa similar al que ha fet el Sevilla fitxant Mendilibar, per exemple.

Luis García, Bordalás...

«Estem en una situació en què tot ens costa moltíssim. No estem oferint la nostra millor versió, però qui tirarà endavant això som nosaltres. Ara, sembla que tots tenim un nivell inferior al real, però hem de continuar creient-hi. Quan hi ha turbulències a l’avió, no és el moment de saltar per la finestra», va reflexionar Diego Martínez, que estarà pendent de les decisions de la cúpula periquita.

Notícies relacionades

Com a possibles recanvis, ja sonen dues alternatives. La primera seria Luis García, l’exjugador periquito que ara dirigeix l’RSC Internacional, el segon filial del Madrid, que és a la zona alta de la taula en el seu grup de Tercera RFEF. El carisma de l’asturià, un ídol per als periquitos, agradaria a l’afició.

També es parla de José Bordalás, que està sense equip després del seu volcànic pas pel València. Ja va estar en l’òrbita de l’Espanyol l’any passat, tot i que suposaria un esforç econòmic més difícil d’assumir.