Victòria soferta (2-1)

La crònica de l’Espanyol-Mallorca: Braithwaite balla a Cornellà

• Dos gols de l’exblaugrana aixequen els periquitos, que firmen la tercera victòria a casa i fan un pas important cap a la permanència.

3

Després de l’eufòria viscuda a Elx amb el fantàstic gol de Darder en el minut 92, l’Espanyol s’ha tornat a portar una alegria, aquesta vegada a casa davant la soferta afició. El Mallorca de Javier Aguirre ha plantat cara als periquitos, que han sabut resoldre el xoc amb dos gols de Martin Braithwaite, el davanter que va arribar gratis procedent del Barça (2-1). És el tercer triomf a Cornellà del bloc català, el segon pitjor local de la Lliga. Diego Martínez respira alleujat amb tres punts d’or que acosten l’objectiu de la permanència.

El millor

Sempre ha dit que es troba més còmode a dalt que a la banda. La lesió de Joselu li ha permès jugar en la posició que més li agrada i Braithwaite ha complert a la perfecció malgrat que ha jugat amb molèsties al genoll en les últimes cites. Amb els seus dos gols d’aquest dissabte, celebrats amb els seus clàssics balls, en suma quatre les sis últimes jornades i un total de set a la Lliga, un més que en la seva millor temporada amb el Leganés. Amb el Barça en va marcar cinc en dos anys i mig. «Estic molt content amb la victòria, és molt important per a nosaltres. Volíem donar-li un altre triomf a l’afició. Em sento molt bé aquí», va dir l’MVP del partit.

El primer gol del danès ha arribat en el minut 21 amb 47 segons, en el tram final dels aplaudiments amb què els periquitos recorden en cada partit Dani Jarque, l’excapità mort el 2009. El punta ha aprofitat una passada d’Aleix Vidal després d’un error del meta Rajkovic. El segon l’ha firmat amb un gran xut creuat després d’una assistència de Melamed (m. 51). El golàs de Muriqi abans del descans ha resultat insuficient per als balears.

El debat

Arribava un nou examen a casa i s’esperava amb expectació la resposta dels periquitos en un duel clau en la ruta cap a la permanència. El club ha tornat a impulsar una promoció per incentivar la presència de públic i s’han venut més de 5.000 entrades. Al final, l’assistència ha sigut de 21.403 espectadors, mil menys que en l’anterior xoc a Cornellà contra l’Osasuna disputat en el mateix horari (22.438).

La millor entrada continua sent la del partit contra el Madrid (25.778). La mitjana d’espectadors d’aquest curs a l’RCDE Stadium no arriba als 20.000 espectadors, cosa que suposa veure mig estadi buit la majoria de partits. El següent compromís a casa tindrà lloc en tres setmanes, el dissabte 18 de març contra el Celta a dos quarts de set de la tarda, un horari ideal per millorar l’estadística d’assistència.

La tàctica

Després d’apostar per tres centrals a Elx, un esquema motivat també per les nombroses baixes, Diego Martínez ha recuperat la seva clàssica defensa de quatre, amb la tornada del ‘cachorro’ César Montes, el fitxatge més car del mercat d’hivern de la Lliga i nou cap de la defensa periquita. La gran novetat ha sigut la suplència de Cabrera, que ha començat per primera vegada a la banqueta en aquesta Lliga.

El central uruguaià havia sigut titular en 20 dels 22 partits anteriors de Lliga. Els altres dos se’ls va perdre per sanció. Sergi Gómez li ha guanyat la partida aquest dissabte després de trencar la seva increïble malastrugança de 30 partits consecutius sense guanyar. Vini Souza i Darder han format el doble pivot, amb llibertat de moviments per a Denis en la mitjapunta. Aleix Vidal i Puado han ocupat les bandes amb Braithwaite com a referència ofensiva. Joselu ha sortit des de la banqueta un cop recuperat de les molèsties musculars.