Vídeo blanc-i-blau

La irònica resposta de l’Espanyol a la Generalitat i la seva campanya amb els colors del Barça

  • El club periquito pirateja la iniciativa del Govern que promocionava Catalunya només a través dels colors blaugrana.

La irònica resposta de l’Espanyol a la Generalitat i la seva campanya amb els colors del Barça

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

És inqüestionable que l’Espanyol té un enginy especial a l’hora d’elaborar els seus vídeos i promocions com a resposta a certes injustícies i per promoure certs valors. Per exemple, el recent document promovent la Superlliga Solidària Europea era molt notable, amb imatges commovedores i de gran qualitat. Aquest dijous el club ha tornat a fer servir la gràcia i el talent per respondre a l’última campanya de l’Agència Catalana de Turisme, que va optar per promocionar la comunitat des d’un únic prisma: el dels colors del Barça.

El club blanc-i-blau ha piratejat el ‘Feel the colours’ impulsant un vídeo de 72 segons que defensa el sentiment periquito i la diversitat de gustos. ‘Descobreix Catalunya, més que dos colors’ és el títol de la rèplica de l’Espanyol, habituat a aquesta mena d’enfrontaments i aclariments amb les institucions catalanes.

El record de Samoa

N’hi ha prou de recordar, ara fa just sis anys, quan el club es va indignar per una campanya que lligava l’amor pel Barça a l’estima per Catalunya. «We feel Samoa» (Ens sentim de Samoa) va ser llavors la rèplica al vestidor, on alguns dels seus integrants es van manifestar amb sornegueria a través de les xarxes socials.

Dilluns passat es va presentar aquest acord entre l’Agència Catalana de Turisme i el Barça que va molestar el club periquito, que va comprar el domini feelthecolours.com per dissenyar una web a la seva amb un missatge per fomentar la implicació dels seus aficionats i altres clubs catalans.

La terra de milers de clubs

Notícies relacionades

«És la terra de l’Espanyol i de milers de clubs, amb milions d’aficionats, cada un amb els seus colors», proclama el vídeo del conjunt català, que inclou referències a altres entitats com el Joventut, el CE Sabadell o la Santboiana de rugbi, trufades amb imatges històriques de l’equip blanc-i-blau i llocs emblemàtics de Catalunya.

El club va llançar la campanya amb un divertit missatge: «Hola, Generalitat. Ens ha inspirat aquesta nova campanya. Estem segurs que no ens vau avisar perquè sabíeu que aquests dies teníem molta feina. Hem fet algunes millores que segur que us agradaran».