Mercat blanc-i-blau

Pierre-Gabriel: «No es pot rebutjar un club històric com l’Espanyol»

  • El nou jugador periquito destaca la seva polivalència i afronta com «un repte» la seva aventura en el club periquito

  • «És un soldat més, ens farà més versàtils en l’equip camaleònic que volem ser», va dir Catoira. 

Pierre-Gabriel: «No es pot rebutjar un club històric com l’Espanyol»

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Dissabte ja va estar a la banqueta contra el Betis, però no va jugar ni un minut. Diego Martínez va fer tres canvis (l’anterior jornada només en va fer un) en un nou triomf que ha permès a l’Espanyol fer un saltiró a la taula. Ronaël Pierre-Gabriel (París, 24 anys) va disfrutar d’aquesta victòria a l’RCDE Stadium i aquest dilluns va viure la seva presentació com a nou jugador periquito després de l’acord arribat amb el Mainz.

El lateral francès arriba a l’equip català cedit fins a final de temporada amb una opció de compra després d’iniciar el curs amb l’Estrasburg. «Em va sorprendre el tècnic que és el futbol aquí, la intensitat i l’atmosfera de l’estadi», va apuntar sobre les seves primeres sensacions després d’assistir al xoc contra el Betis

«Un repte»

Pierre-Gabriel es va mostrar molt motivat per la nova aventura. «Era un repte, una gran oportunitat per descobrir un campionat nou i no vaig tenir dubtes. Ara he de demostrar el meu nivell jugant bons partits», va afegir el lateral, que pot jugar per les dues bandes. «Soc polivalent. M’agrada el sistema de quatre, però m’adapto al de cinc», va valorar el francès, a qui li agradaria que l’anomenessin ‘Ronnie’.

El primer contacte amb el club periquito es va produir a principis de gener. «Em van presentar el projecte, em va semblar una magnífica oportunitat i la vaig aprofitar. Em podia haver quedat a l’Estrasburg, però quan t’arriba una oferta d’un club històric com l’Espanyol no es pot rebutjar», va proclamar.

La recerca del migcampista

Pierre-Gabriel és el segon fitxatge de l’Espanyol en el mercat hivernal després de l’operació de César Montes, valorada en 8,5 milions. «És un soldat més, ens farà encara més versàtils a l’equip camaleònic que volem ser», va reflexionar el director esportiu Domingo Catoira.

El mandatari no va aclarir massa sobre possibles incorporacions. Queda una setmana de mercat i el lloc de migcampista és el més precari després de la lesió de Keidi Bare. Sonen tres opcions: Jean Lucas (Mònaco), José Gragera (Sporting) i Pape Matar Sarr (Tottenham).

«No hi ha res per tancar-se de forma immediata. Estem expectants per si es posa a l’abast d’algun jugador que sumi a aquest projecte que comença a donar resultats. Estem molt orgullosos de la comunió que vam poder veure en l’últim partit. A l’estiu manifestem que volíem enganxar l’afició i ara comença a ser perfecta aquesta unió. I si ve amb resultats, millor», va apuntar el cap de l’àrea esportiva, que continua buscant una sortida per al porter Lecomte.

Pedrosa i Denis Suárez

Notícies relacionades

Catoira també va comentar l’estranya situació de Pedrosa, que continua lesionat i sembla més fora que dins del club. «Hem intentat renovar-lo durant els dos últims anys i li hem fet una gran oferta per seguir, però ells han triat el camí que considera millor. No hi ha res que es pugui anunciar, només desitjar-li que la seva recuperació sigui al més aviat possible. Ja no tenen cap oferta sobre la taula, ja que aquestes caduquen».

El director esportiu, finalment, va comentar l’opció de Denis Suárez, marginat al Celta. «Vampreguntar per ell a l’estiu. Té un conflicte important amb el club. Si està en el mercat, estem oberts a jugadors de nivell, però no tinc constància que quedi lliure perquè sigui una opció real», va concloure Catoira.