Duel català

Un Espanyol en pujada rep el Girona en una altra cita d’alta tensió

  • L’equip periquito espera tancar una setmana perfecta després d’empatar al Camp Nou i eliminar el Celta de la Copa.

  • Míchel té la baixa capital del sancionat Oriol Romeu i Darder serà dubtós fins a última hora per als locals.

Un Espanyol en pujada rep el Girona en una altra cita d’alta tensió

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol afronta aquest dissabte el seu segon partit català consecutiu amb sensacions fenomenals. Després d’un primer tram de temporada marcat pels dubtes i la inseguretat amb una successió d’errors individuals que van portar l’equip a la zona baixa, comença a veure el panorama d’una altra manera.

L’empat aconseguit al Camp Nou en l’últim partit del 2022 (feia 14 anys que no puntuava al feu blaugrana) i la victòria copera davant el Celta en el primer xoc del 2023 han instal·lat un clima d’optimisme que podria certificar-se davant el Girona en un altre dels partits més esperats per l’afició periquita.

Ple gironí a Cornellà

Si el xoc davant el Barça suposa sempre una motivació extra per als seguidors blanc-i-blaus, no té menys repercussió el joc contra l’altre club català de la categoria. La rivalitat amb els blaugrana té aquest caràcter tradicional de tota la vida, però s’entén que el potencial culer és clarament superior. En canvi, amb el Girona hi ha la sensació que vol ocupar aquest segon esglaó del futbol català, passant per alt la història del quadro blanc-i-blau.

Molts periquitos esperen trencar una vegada per sempre la nefasta marca contra el seu pròxim rival, que ha visitat tres vegades el RCDE Stadium en els últims cinc anys amb un ple de victòries, dues en Primera i una en Segona. Aquest dissabte es presenta com l’ocasió ideal per venjar aquestes ensopegades i tancar, de passada, una trilogia notable d’èxits.

Evitar l’ansietat

«La predisposició és magnífica. És important donar el millor nivell i guanyar i guanyar i tornar a guanyar. És el que volem», va valorar aquest divendres Diego Martínez recordant una clàssica frase de Luis Aragonés. «L’equip sempre competeix i ho intenta, però no s’ha de pensar més enllà ni començar a fer comptes. Ens carregaríem d’ansietat», va afegir el tècnic, que espera «una festa del futbol català» a Cornellà. 

Míchel també es va referir a la mutació blanc-i-blava. «L’Espanyol està millor ara que fa dos partits, sobretot quant a mentalitat, però nosaltres hem preparat el partit amb l’objectiu de guanyar», va reflexionar el preparador madrileny, que espera prolongar els èxits del Girona a Cornellà. «La història no fa guanyar partits, però intentarem mantenir la ratxa. Ens espera un rival difícil. Hem de jugar un partit espectacular per treure’n alguna cosa positiva».

La tornada de David López

L’Espanyol no sabrà «fins a l’últim moment» si pot comptar amb Darder, una possible absència que se suma a la lesió de Keidi Bare i a la sanció de Vini Souza. Míchel també té una baixa capital a la medul·lar, la d’Oriol Romeu, que es perd la cita per acumulació de targetes.

El jugador d’Ulldecona, que va arribar a Montilivi a última hora del mercat d’estiu procedent del Southampton, ha jugat tots els minuts possibles des de la seva estrena en la quarta jornada. Serà un partit especial per a David López, excapità periquito que torna a Cornellà després que el club no li renovés el contracte a l’estiu.

Lecomte demana sortir

Notícies relacionades

Getafe, Betis, Almeria i Osasuna seran els quatre següents adversaris de l’Espanyol en un tram de calendari que no sembla el més complicat. La idea de Diego Martínez és fer, per fi, un pas endavant i escapar-se dels temors del descens.

El mercat d’hivern també ha de servir per apuntalar una plantilla que ja compta amb César Montes com a primer reforç. Arribaran més peces, entre les quals hi ha un migcampista i un extrem com a primers desitjos. El porter Lecomte ha demanat marxar si li arriba una oferta interessant.