Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Ja hem viscut abans episodis de sequera, però cap com aquesta en els darrers 50 anys"

Eduard Almenara inspecciona un dels camps d’ordi de la família, a Alfés, ahir.

Eduard Almenara inspecciona un dels camps d’ordi de la família, a Alfés, ahir. / RAMÓN GABRIEL

L'aspecte de les parcel·les no cultivades i la forest baixa a l'abril del present any equival al dels mesos de juliol i agost. Si algú està autoritzat per parlar de la sequera, qui millor que els pagesos del secà, que han vist els seus pares i avis buscar feines alternatives els anys que perdien les collites per l'escassetat de precipitacions; sense les ajudes de la UE, ni una assegurança per recuperar les despeses.

Dies, setmanes i mesos mirant al cel en espera de les anhelades pluges. Haver d'esperar fins al novembre per a la sembra, quan el normal era setembre, i haver de ficar el bestiar a les collites cerealistes per no estar a l'altura per a la recol·lectora.

Així mateix, veure com les ametlles s'assecaven als arbres abans de la recol·lecció, per uns mesos després, veure com es van assecant els ametllers. Els que tenim una certa edat hem vist diversos episodis de sequera al Llevant espanyol, però les onades de calor continuades i el dèficit hídric que patim aquests dos darrers anys, no ho hem viscut en els darrers 50 anys.

Participacions delslectors

Mésdebats