Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Han d'haver-hi serveis mínims a l'ensenyament públic?

manixurxo

manixurxo

He sentit la necessitat d'escriure aquesta carta quan m'he assabentat de la decisió dels serveis mínims a l'ensenyament públic davant la vaga general del divendres 18 d'octubre. Segons el meu punt de vista, és un gran error. Establir només serveis mínims, que d'altra banda són clarament insuficients, és modificar el funcionament d'una institució pública i, especialment, les condicions de seguretat dels infants, que a més les famílies desconeixem.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En una institució pública s'han de respectar les minories, independentment del color polític, religiós o econòmic, perquè tots pertanyen a un projecte educatiu (d'àmbit universal). Els valors que conformen aquest gran projecte educatiu estan basats en una educació laica, gratuïta i universal.  Aquests valors intenten solucionar les grans desigualtats i injustícies que arrosseguem des de fa segles, per poder crear un Estat cada vegada més modern. Un Estat modern és un projecte on conviuen totes les opinions i idees, i hi saben conviure sota la mirada de la crítica i del coneixement.

L'ensenyament públic és l'eina més eficaç per a la classe més desafavorida, la classe treballadora. I en modificar la labor educativa en una escola pública estem manifestant la nostra ceguera envers aquests pilars; estem manifestant que, a través del coneixement, no som capaços de trobar solucions a la situació actual i que només serem capaços de trobar-les a través de l'acció. Malauradament, així no s'arribarà a cap solució i, desgraciadament, també serà un mal referent per a les ments joves. Per contra, l'estudi és l'única eina per a comprendre i intentar persuadir. 

Insisteixo, escric sense tenir darrere meu cap doctrina, dogma o partit polític. Escric simplement com un membre d'una família que intenta ensenyar als seus petits el respecte per a la diversitat de pensament, el dret aliè i com esdevenir individus lliures per a poder ser millors ciutadans. 

Respecto totes les persones que es manifesten actualment arreu de Catalunya. Hi tenen tot el seu dret. Però modificar l'activitat escolar és obligar els infants a entrar prematurament al nostre món encartonat de grans errors. Tots en serem responsables.

Participacions delslectors

Mésdebats