01 nov 2020

Anar al contingut

Respecte i llibertat de pensament per a tots

Silvia Domingo Roige

Respecte i llibertat de pensament per a tots

JULIO CARBÓ

Visc a Londres i visc d'aprop el procés, participant a presentacions independentistes i no. L'últim acte que vaig anar va ser el dimecres 20, 'Conversations with Sr. Borrell' a Senate House. Al mateix lloc i a la mateixa hora, la ANC també va organitzar una concentració contra les detencions de la setmana pasada i, malgrat que entenc que és una activitat lícita, no entenc que es fes vulnerant el respecte d'altres idees i opinions legítimes catalanes dins d'un àmbit democràtic i de llibertat d'expressió. Crec que no és massa elegant democràticament parlant.

Entretots

¿Com estàs vivint el camí cap a l'1-O?

Envia'ns una carta explicant la teva experiència

Era evident que els que estavem allà escoltant ens va semblar que l'ANC volia boicotejar i intimidar al senyor Borrell, sense cap consideració ni respecte per les opinions legítimes de molts catalans. Per a mi, a la democràcia no valen actes de intimidació a altres formes també legítimes de pensar sobre un tema tant important i transcendental a casa nostra.

Quin prestigi dóna a entitats que fan això i la gent que hi va i sota el lema 'No és independencia és democracia'? Quina imatge dóna a qualsevol català o no català, independentista o no, amb dubtes de votar o no, quan un és testimoni de una concentració que era inequívocament un 'escrache' directe contra Borrell?

Amb ocasió d'això, també he escrit a Catalans UK (casal català) de la que sóc membre des de fa 10 anys, per la importància del casal per contribuir i promoure d'una manera positiva el respecte i la llibertat de pensar sense menysprear a ningú pel fet de pensar diferent, perquè tot són postures de catalans que estimen Catalunya, i valors importants dels casals. Avui més que mai, és essencial estar informat i escoltar tots els punts de vista i tenir amplitud de visió i coneixement, especialment en aquests moments tumultuosos.

Tant de bo poguéssim enfilar la agulla i buscar i trobar solucions a conflictes actuals que ens toquen tant d'aprop a tots i divideixen els catalans. Fem que entre tots recolzem la pluralitat i realitat catalana que tan ens enriqueix, sobretot quan volem gaudir de democràcia ciutadana, tenir un referèndum democràtic o consulta sensata i informada, no com el que va passar al 'brexit'.

Participacions delslectors

Mésdebats