01 nov 2020

Anar al contingut

1-O: Els altres catalans ens quedarem a casa

Martín Martínez Martínez martínmm

Martín Martínez Martínez martínmm

1-O: Els altres catalans ens quedarem a casa

JORDI COTRINA

Abans, aquí a Catalunya, no es parlava de separar-se d'Espanya. Es deia que el català era una llengua en perill i calia defensar la seva normalització. Es deia que aquest país necessitava més autonomia per poder defensar la seva cultura, potenciar la seva indústria, i millorar els seus serveis. No es parlava de trencar.

Entretots

¿Com estàs vivint el camí cap a l'1-O?

Envia'ns una carta explicant la teva experiència

Els catalans que tenim arrels fora d'aquest territori, compartíem aquestes demandes. Ho fèiem il·lusionats perquè aquestes pretensions provenien de persones que no deien contínuament això de "Catalunya no és Espanya". Nosaltres recolzant-les no danyàvem la nostra identitat. Ens sentíem catalans. Catalans, immersos en un projecte comú. Ara és diferent.

Fa temps que "els altres catalans" ens sentim en certa manera exclosos. Sentim que rebutgen la nostra espanyolitat. I quan es demana insistentment una consulta per trencar. I quan es menysprea reiteradament el marc estatal del qual formem part, ens sentim insegurs. És per això, que no ens sentim representats pels impulsors d'aquesta consulta. És per això, que aquest dia no anirem a votar, ni a manifestar-nos contra Espanya. Ens quedarem a casa, per això, i perquè aquesta convocatòria és il·legal.

Participacions delslectors

Mésdebats