Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Ara tornem a reclamar el finançament per Catalunya que fa anys vam rebutjar"

Sessió plenària del Parlament de Catalunya d’aquest dimecres.

Sessió plenària del Parlament de Catalunya d’aquest dimecres. / DANNY CAMINAL (El Periódico)

Ja estem en precampanya electoral i el president Aragonès demana, exigeix al Govern de Sánchez, i per a Catalunya, un finançament com el basc. I ja tenim en marxa les promeses que els partits ens faran per veure qui sedueix més als futurs votants, promeses que després es quedaran en paper mullat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Crec que seria interessant recordar un fet que va succeir ara fa molts anys. El setembre de 1980 s’aprovà la Llei orgànica de finançament de les autonomies, però abans es varen reunir el ministre d’Hisenda, d’UCD, García Añoveros, Trias Fargas, de CIU, i Uriarte, del PNB. Segons aquest últim, el ministre del Govern Suárez va oferir a Trias Fargas, de manera explícita, un règim fiscal per a Catalunya diferent del general i semblant al concert del País Basc. El nostre representant va rebutjar l’oferiment.

El 2010, el Tribunal Constitucional retalla l’Estatut i el 2012, els presidents Rajoy i Mas es varen reunir per parlar d’un possible pacte fiscal per Catalunya amb resultat negatiu, això i els intents per distreure l’atenció respecte als casos de corrupció del famós 3% i de les moltes retallades efectuades, ja tenim que el president Mas, que mai havia estat independentista, s’hi convertís d’un dia per l’altre. I així comença el procés de veritat. I el que són les coses, ara tornem a reclamar el que fa anys vàrem rebutjar.

Participacions delslectors

Mésdebats