Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Les peixateries que vindran no tindran res a veure amb les que coneixem"

Un cliente compra en la pescadería de un supermercado Caprabo de Barcelona

Un cliente compra en la pescadería de un supermercado Caprabo de Barcelona / FERRAN NADEU

En la meva condició de peixater de tota la vida, ja jubilat, desitjo donar una opinió basada en l'ofici, la meditació i la intuïció sobre el futur de les peixateries a la propera dècada. Dues són les principals causes de la progressiva desaparició de les peixateries tradicionals.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

La primera és la dràstica disminució de les captures any rere any, deguda principalment a la contaminació i al descens de les captures a les pesqueres, efecte aquest que no permet que una peixateria pugui omplir el seu mostrador amb productes tan acolorits com atractius com ho són els del peix salvatge.

La segona és el canvi de costums que fa que el consumidor actual no tingui temps per comprar i cuinar un peix que, a més, no coneix a causa de la pèrdua de tradició d'acudir a mercats i peixateries per comprar i cuinar a casa. Així doncs, opinem que les peixateries de la propera dècada estaran ubicades en amplis locals de carrers no afectats per la gentrificació i que estaran compostes de quatre parts o mòduls.

A saber, mostrador amb peix i marisc salvatge; mostrador amb peix i marisc de cultiu; sala d'envasat al buit o altres, i sala de cocció, per al lliurament final del gènere comprat pel client, que seria testimoni de tot el procés, des de la selecció del peix desitjat fins al lliurament final, amb el producte ja preparat i llest per menjar a casa.

Participacions delslectors

Mésdebats