Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.
Contra el finançament de l'Església catòlica per part de l'Estat

mg 1477
Ximo Estal
La nostra Constitució de 1978 assenyala que "Cap confessió tindrà caràcter estatal", però 38 anys després ens trobem que les relacions de l'Estat amb l'Església catòlica no només segueixen gairebé amb la mateixa orientació que durant el franquisme, sinó que en el terreny econòmic es s'ha produït un increment considerable al seu favor. El poder econòmic "real" de l'Església catòlica a Espanya és pràcticament impossible de calcular donada la seva peculiar organització, l'opacitat amb la que funciona i la seva dependència de El Vaticà.
Entretots
Es pot afirmar que a aquesta entitat privada, amb el vistiplau de les lleis actuals aprovades, se li concedeix innombrables privilegis per part de l'Estat, és més no pateix la crisi i gaudeix d'un veritable paradís fiscal. A més d'haver-se convertit en el que podríem dir "un negoci molt rendible".
En una època en la qual persisteixen injustes retallades públiques sobretot en sanitat, educació, serveis socials, pensions, dependència ..., a les persones amb dificultats o sense treball, etc., l'Església catòlica espanyola ha continuat rebent finançament de l'Estat (central, autonòmic i local) sense cap retallada. Fins i tot en algunes partides se'ls ha augmentat, en particular per la seva obra de caritat i assistencial. Això últim no criticable, si no fos perquè aquesta ajuda no ha anat íntegrament a cobrir aquestes necessitats, sinó que un percentatge molt alt ha anat a parar a sufragar despeses de les diòcesis i no assistencials (Cáritas).
Davant d'això cal indicar sense pudor que aquesta situació és il·legítima i injusta.Y el pitjor és que tot això passa amb la complicitat i assentiment de determinats poders públics, de manera que es podria dir que "potser" podrien estar cometent presumptes " delictes polítics ".
Segons xifres tretes del Ministeri d'Hisenda, l'Estat espanyol aporta a l'Església catòlica, a través de subvencions directes i exempció de tributs, una xifra que supera els 11.000 milions anuals, l'1% del PIB d'Espanya.
Els aproximadament 250 milions d'euros que cada any l'Estat ingressa a l'Església catòlica, amb els corresponents avenços mensuals a compte, es detrauen de la suma total de l'impost de la renda. Aquest import va destinat a finançar el culte, el clergat i de la Conferència Episcopal Espanyola i a les diverses Diòcesi. És a dir, l'Església catòlica és finançada amb recursos de tota la ciutadania, catòlica o no. Això vol dir que cada persona resident a Espanya, sigui catòlica o no, li correspon una 'quota o do' indirecta a l'Església catòlica d'uns 240 euros a l'any.
No crec que digui res "obscè" si reflexiono en veu alta i comento que el culte i el clergat de qualsevol organització religiosa i de les organitzacions al seu servei haurien de ser finançades, exclusivament i de forma voluntària, per les persones que són fidels d'aquesta doctrina religiosa.
Participacions delslectors
"El consumo seguirá siendo importante en la medida que potencie la calidad de vida"
Luis Fernando Crespo Las Rozas de Madrid (Madrid)
"Si hubiera estado dentro del coche del RCDE Stadium, yo también habría buscado un escape"
Gabriel Moreno Santa Coloma de Gramenet
"Cada vez estoy más decepcionada con el concurso de Eurovisión"
Sandra Diago Castellón de la Plana
Mésdebats
El debat
- Baix Llobregat A la venda la mansió de luxe on va viure un exjugador del Barça a Gavà: espectacular i exclusiva
- Detectat un linx ibèric en llibertat a Catalunya
- Ple del Parlament Sílvia Orriols, als diputats de Junts: «Són la marca blanca d’Aliança. Benvinguts a l’extrema dreta»
- AVENÇ La IA com a aliada en el diagnòstic precoç, Tema del Diumenge
- Una llegenda blanca Cop de porta del Madrid a Modric