Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"No és cosa d'adults: els infants també necessiten respostes"

Una madre coloca a su hijo una mascarilla un día después de que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, haya confirmado en una rueda de prensa que los niños podrán salir a la calle con condiciones a partir del 27 de abril, en Vitoria/Euskadi (España) a 19 de abril de 2020.

Una madre coloca a su hijo una mascarilla un día después de que el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, haya confirmado en una rueda de prensa que los niños podrán salir a la calle con condiciones a partir del 27 de abril, en Vitoria/Euskadi (España) a 19 de abril de 2020. / Iñaki Berasaluce (Europa Press)

Recordo que de petita m'adonava de moltes coses. Però ningú me les explicava. I com ens deu passar a tots i a totes, quan no obtenim respostes, deixem de llençar preguntes. Recordo la mort de la meva àvia quan tenia deu anys. Durant els mesos de malaltia i d'hospital, vaig rebre la mínima informació del que passava. Podria dir que només em van comunicar el final, ja que tota la resta es considerava 'cosa d'adults'. Tampoc em van donar l'oportunitat d'expressar el meu 'adéu' perquè van decidir per mi.

La gent es pregunta sovint si la pandèmia afectarà el desenvolupament dels infants. Davant d'aquest clima de preocupació, els experts afirmen que els nens i les nenes tenen una gran capacitat de superar adversitats. Però amb aquest petit escrit vull deixar clar el següent missatge: els infants superen les dificultats només quan les entenen. I per connectar amb aquesta realitat, és necessari i essencial respondre a les seves preguntes.

Participacions delslectors

Mésdebats