"Els nadons i els somriures amagats rere una mascareta"

"Els nadons i els somriures amagats rere una mascareta"

JORDI COTRINA

Aina Güell Melgar

Els nadons comencen a desenvolupar les seves habilitats socials durant el seu primer any de vida. La comunicació no verbal és la seva principal font d'aprenentatge i una gran part d'aquesta resideix en l'expressió facial.

L'altre dia ens va visitar una companya de treball amb el seu infant de llet i vam baixar al carrer a observar-lo des d'una distància prudencial. La criatura innocent ens mirava fixament sense percebre el somriure amagat darrere la mascareta que ens estava provocant la seva presència. En aquell moment, em va assaltar una por sobtada: podrà aquell nadó entendre algun dia el poder d'un somriure?

La situació de pandèmia podria suposar un gran obstacle pels infants que estan començant a conèixer l'art complex de desxifrar les emocions alienes. D'altra banda, i amb un pensament més optimista, això podria motivar el desenvolupament d'aquesta mateixa capacitat basada en una observació més global de l'expressió corporal de les persones, no tan basada en l'expressió facial. Per ara, això són només hipòtesis, i no trigarem gaires anys a notar els seus efectes.

Participacions delslectors

Mésdebats