Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La mentida de Valls sobre la persecució al castellà

zentauroepp46252144 valls181213214528

zentauroepp46252144 valls181213214528 / FERRAN NADEU

Ja hi tornem a ser. Ara és en Manuel Valls qui es fa ressò de la mentida preferida per Cs i PP, la de la suposada persecució del castellà a Catalunya. El candidat a l’alcaldia de Barcelona fa referència a un veí de Nou Barris que afirma passar-s’ho malament quan parla en castellà. D’aquest fet, Valls, generalitzant, dedueix que són molts els veïns que s’ho passen malament. Molt científic tot plegat.  

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Què vol dir passar-ho malament? Que potser se senten observats, o potser, a aquest veí de Nou Barris, els botiguers el miren malament si parla en castellà? Ho dubto molt. Tot plegat resulta senzillament ridícul. Si passeges per Barcelona i/o el seu cinturó industrial el més normal és sentir parlar el castellà molt més que el català. Més d’una vegada jo m’he sentit estranger a casa meva: en el barri Sant Pere Nord de Terrassa, on vaig viure uns quants anys, jo era el catalán. Aquest fet ens parla de la poca presencia de la meva llengua en aquest barri.

D’altra banda, i tornant a Manuel Valls; no deixa de ser simptomàtic de l’estat desdibuixat de l’espectre polític europeu que un socialista de sempre, com ell mateix es defineix, es presenti a Barcelona com alcaldable amb Cs, un partit de dretes perfectament allunyat del socialisme. Tot plegat és un galimaties sòcio-polític del qual no sé si el senyor Valls n’és conscient.

Participacions delslectors

Mésdebats