Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La guerra freda cultural

Vídeo promoció cartes dels lectors Entre Tots. / {periodico}

Al final de la Segona Guerra Mundial s'inicià la guerra freda -que ara és anunciada novament- en la que el món de la cultura i les arts europees van quedar supeditades al diktat de la CIA, la qual organitzà els "Congressos per la llibertat de la cultura" (sic) en els que les arts figuratives -pròpies de la cultura europea- hi quedaven abolides per tal de ser substituïdes pels inextricables gargots i esoterismes abstractes que conformen -incontestablement- l'anomenat "art contemporani" esdevingut l'art únic, oficial i acadèmic, -exalçat, publicitat i subvencionat per les institucions públiques, altrament no existiria- en els països que avui constitueixen la Unió Europea. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

És evident que aquell terrabastall va constituir un atemptat a la llibertat d'expressió artística i cultural. En el llibre La CIA i la Guerra Freda Cultural de la investigadora  britànica Stonor Saunders s'hi explicita el perquè de tot plegat.

Participacions delslectors

Mésdebats