Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

Carta de una lectora: "Utilitzar les xarxes socials de manera saludable"

zentauroepp42617964 a mobile phone screen displays the icons for the social netw190820114745

zentauroepp42617964 a mobile phone screen displays the icons for the social netw190820114745 / OLI SCARFF

Les xarxes socials han evolucionat de ser un mitjà d'interconnexió i comunicació a una font de pressió constant, ansietat i desinformació per als joves. Hem vist com aquestes plataformes poden ser terrenys fèrtils per a la comparació incessant, on la validació externa es converteix en la norma i la imperfecció és reprimida. El resultat? Una generació atrapada en una carrera incessant per l'aprovació virtual. És moment de reconèixer la magnitud d'aquest problema i actuar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Necessitem un canvi sistèmic en com abordem l'ús de les xarxes socials. Això implica una educació digital integral a les escoles, que no només ensenyi als estudiants com funcionen aquestes plataformes, sinó també com navegar-les de manera saludable i crítica. A més, insto a les autoritats a establir polítiques reguladores que garanteixin un entorn digital més segur i saludable per a tots.

Això inclou combatre la desinformació, promoure el respecte i la tolerància en línia, i protegir la privadesa dels usuaris. La nostra joventut mereix créixer en un món digital que promogui la seva salut mental i el seu benestar. Junts, podem construir un futur en què les xarxes socials siguin un instrument positiu per al creixement personal i la connexió humana.

Participacions delslectors

Mésdebats