28 febr 2020

Anar al contingut

"Els drets de la ciutadania no han de quedar en 'stand by' entre eleccions"

Xavier Serra

Girona

"Els drets de la ciutadania no han de quedar en 'stand by' entre eleccions"

Fa pocs dies vam anar amb els alumnes de primer d'ESO de l'institut, els més joves, a conèixer millor l’Ajuntament de Girona i fer una acurada anàlisi de les semblances i diferències entre alguns barris del centre de la ciutat, a la riba dreta (barri vell) i l’esquerra (Mercadal) de l’Onyar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Va estar ben profitós, però el que potser em va interessar més va ser el fet de ser rebuts pel Defensor de la Ciutadania de Girona, el senyor Ramon Llorente.

Li hem d’agrair com va explicar no només els fonaments i el perquè de la seva feina i encàrrec, sinó també les respostes a allò que els més joves necessiten saber i entendre millor: que tots som corresponsables de la convivència a la ciutat, i que hem d’adquirir aquelles virtuts i competències cíviques que la facin possible ara i en el futur.

Certament, a una ciutat -i més amb els mitjans digitals actuals i amb persones assenyades a les institucions que escolten a la gent-  s’hi pot viure molt bé, ben atesos i fent sentir, quan cal, el nostre parer o les queixes. I no només en períodes electorals, sinó en el dia a dia. Els drets de les persones no han de quedar en stand by entre elecció i elecció.

Participacions delslectors

Mésdebats