Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Barracons": quan el llenguatge importa

Institut Maria Espinalt. 

Institut Maria Espinalt.  / JOAN PUIG

Com cada inici de curs, reapareixen les queixes de mares i pares perquè als seus fills els toca fer classe en barracons, paraula usada despectivament per designar el que, en realitat, són mòduls prefabricats que s’utilitzen amb tota normalitat en altres sectors quan cal habilitar espais de forma temporal.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Es tracta de construccions mòbils, molt sovint de lloguer, que permeten créixer o decréixer l’espai disponible per a cada activitat en funció de les necessitats de cada moment en situacions canviants, com és sense dubte la població escolar. Aquests mòduls ofereixen nivells de qualitat, seguretat i confort sovint millors que les construccions convencionals, sobretot si aquestes pertanyen al passat, i comporten un estalvi significatiu en despeses d’inversió en noves construccions que, probablement, el curs següent i en funció de la demanda de places a cada centre, podrien resultar o massa petites o massa grans.

Si visiteu els Consultoris Externs de l’Hospital Trueta de Girona, estareu utilitzant una construcció realitzada amb mòduls prefabricats de les mateixes característiques que els mal anomenats barracons escolars. La seva qualitat salta a la vista. Cal evolucionar i deixar enrere la obsessió pel totxo.

Participacions delslectors

Mésdebats