Nomenament

Francisco Cabezas, nou cap d’Esports d’EL PERIÓDICO

El diari es reforça amb noves incorporacions a la secció d’Esports i l’àrea d’Imatge

Francisco Cabezas, nou cap d’Esports d’EL PERIÓDICO

Jordi Ótix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Francisco Cabezas (Barcelona, 1978) és el nou cap de la secció d’Esports d’EL PERIÓDICO. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, es va iniciar en l’ofici a la històrica revista ‘Don Balón’ i des del 2001 treballava a la delegació catalana d’‘El Mundo’ (2001), on va exercir com a cap d’Esports. Cronista dels partits del FC Barcelona durant els últims 20 anys, ha sigut enviat especial en dos mundials de futbol, tres eurocopes i cinc finals de Champions, entre altres esdeveniments esportius. Professor al Màster de Periodisme Esportiu de la Universitat Pompeu Fabra, col·labora en les emissores de ràdio a RAC-1 i Onda Cero.

El 2017 va ser guardonat amb el premi al millor treball periodístic de l’any per la revista ‘Panenka’, editorial amb la qual el juny de 2022 va publicar la seva primera novel·la, ‘Perder’. A la secció d’Esports també s’ha incorporat Laia Bonals, especialista en futbol femení.

EL PERIÓDICO també reforça l’àrea d’Imatge (que inclou els equips de fotografia, edició gràfica i vídeo) amb la incorporació de Bárbara Favant com a cap. És llicenciada en Comunicació Social amb menció en Periodisme de la Universitat Nacional d’Entre Ríos i actualment cursa un postgrau de Periodisme Literari a la UAB. Va ser realitzadora i productora en diversos canals de televisió i estacions de ràdio a Santa Fe des del 2009 fins al 2023. En aquell període va fer fotoperiodisme per a diferents mitjans i va desenvolupar l’Àrea Audiovisual al ‘Diario UNO’. Va fundar el mitjà cooperatiu transfeminista ‘Periódicas’ el 2018.

Notícies relacionades

Al seu equip s’hi han afegit també aquests dies Patricio Ortiz, en l’àrea de vídeo, juntament amb Manu Mitru i Jordi Otix.

45è aniversari del diari

EL PERIÓDICO commemora aquest any el seu 45è aniversari (el 26 d’octubre de 1978 va sortir el primer número de l’edició de paper) i ho celebrarà en tots el seu canals mirant al futur. Una nova secció a la web repassarà l’evolució dels grans temes de l’aposta editorial del diari en aquests 45 anys i avançarà el que es pot esperar que passi en els pròxims 45 anys, amb la col·laboració d’especialistes en aquestes matèries. Hi haurà també una exposició per a la tardor amb 45 de les portades que ens agradaria poder publicar en les pròximes dècades i una edició commemorativa en paper.