Entendre + el fitnes

Powerinstep: l’accessori definitiu per millorar el teu ‘running’

  • La millora de la tècnica de carrera, sigui quin sigui el nivell del corredor, per poca que sigui, sempre comporta beneficis notables sobre la resistència i la velocitat, reduint al seu torn el desgast osteoarticular produït al córrer

Powerinstep: l’accessori definitiu per millorar el teu ‘running’

El Periódico

4
Es llegeix en minuts
Begoña González

Milions de persones surten a córrer cada dia al món. Alguns a nivell professional, però la majoria com a part del seu entrenament o com a mitjà per posar-se en forma. A mesura que es va guanyant resistència, l’esport també es torna més atractiu, però en alguns casos, l’estancament en el procés fa que es perdi la motivació per continuar corrent. 

Moltes vegades quan volem millorar amb el ‘running’, el primer que pensem és sortir a fer sèries o tirades més llargues, potser fins i tot escalfar millor o afegir a la nostra rutina repeticions d’exercicis específics per desenvolupar la musculatura involucrada. No són males opcions, però no seran igual d’efectives si no es treballa també en la millora de la tècnica, ja que molts cops això resulta molt més potent a l’hora de millorar el rendiment i reduir les lesions. 

La millora de la tècnica de carrera, sigui quin sigui el nivell del corredor i per poca que sigui, sempre comporta beneficis notables sobre la resistència i la velocitat, reduint al seu torn el desgast osteoarticular produït al córrer. Per posar-lo a prova, a EL PERIÓDICO hem examinat les Powerinstep, uns pesos d’empenya que han sigut específicament dissenyats per millorar la tècnica de carrera contribuint a desenvolupar la força reactiva dels peus i la potència de la gambada. 

Suport del peu

Aquests petits i nous pesos d’empenya estan dissenyats amb un mecanisme de clip amb una base que s’ancora a la vamba mitjançant els cordons perquè posar-los i treure’ls sigui qüestió de segons. A causa d’aquesta facilitat de posar i treure, els entrenaments, que es planifiquen sempre alternant trams amb llast i lliures, són senzills de portar a terme. 

A l’alternar sèries amb càrrega i sense en carrera o en els exercicis de tècnica, Powerinstep ajuda a activar i desenvolupar la propiocepció sobre la tècnica, ja que el pes que s’afegeix a l’empenya fa que el corredor prengui consciència de com recolza el peu, de si arma el peu o no, de la distància de la gambada, etc. 

A l’hora de millorar la tècnica de carrera, és a dir, el patró de carrera, és important saber analitzar bé els moviments gairebé inconscients que fem cada vegada que correm i a partir d’aquí, treballar el desenvolupament neuromuscular i ‘reaprendre’ la tècnica. Això és, en part, al que contribueixen els pesos d’empenya. Amb molt poc pes, tot just 100 grams per a un corredor de menys de 60 kg, per exemple, ja es noten els efectes i es té consciència de la trepitjada, el suport del peu, l’impuls i un llarg etcètera de detalls a què no s’acostuma a fer atenció. De fet, al pesar tan poc, en un primer moment no se sol ser conscient que es porten i és a mesura que avança l’entrenament que se’n té consciència. El pes es nota sobretot quan el treus.

Talonament

Una de les accions a què contribueixen aquesta mena de pesos és a reduir el talonament. La majoria dels ‘runners’ amateurs pateixen d’aquest vici a l’hora de córrer, que consisteix que de forma inconscient, al recolzar el peu, ho fan amb el taló en comptes de la planta del peu, un gest que causa més desacceleració i molt més desgast per l’impacte. 

Notícies relacionades

A més, el fet d’utilitzar-ho de forma discontínua durant l’entrenament ajuda que en els moments posteriors a retirar la càrrega el corredor repliqui els moviments que feia amb càrrega, de manera que es va fixant la nova tècnica millorada de forma gairebé inconscient amb el temps i les repeticions. De fet, a diferència de l’entrenament amb turmellera, que altera molt la gambada i resulta més molesta de posar i treure i sobretot, incòmoda de transportar si no es porta posada, les Powerinstep es transporten fàcilment en un cinturó quan no s’estan utilitzant i el seu pes reduït fa que no facin incòmodes a la cintura. 

A grans trets, podem acabar dient després d’haver-los posat a prova durant vuit setmanes seguides que els pesos d’empenya resulten un gran aliat per treballar la tècnica de carrera sigui quin sigui el nivell del corredor i per tant, permeten fer un salt exponencial quant a rendiment i eficiència de la carrera. Tant en corredors més avançats, a qui permet prendre consciència de gestos que fins ara no havien sigut motiu d’atenció com el recolzament del peu, l’armat o la braçada, com en cas de corredors més principiants, per consolidar una correcta trepitjada i tècnicade carrera des del primer moment. A més, el seu pes reduït i la seva facilitat d’utilització, els fan especialment recomanable per a tota mena d’entrenament, perquè no requereixen un fons físic o treball previ per poder utilitzar-se, com bé podrien ser els pesos convencionals.