FET A CASA
Una recepta en 15 minuts: llauna de cloïsses fresques i picants
Plats fàcils i reeixits amb què triomfar i perdre poc temps

zentauroepp54153171 receta pau200717165817
QUÈ
Cloïsses
Aigua
Alls
Bitxo
Julivert
Farina
Oli d’oliva
COM
Per a les cloïsses: assegureu-vos que no tenen sorra. Un parell d’hores abans, purgueu-les amb aigua i sal. Diuen que l’aigua amb bombolles hi va bé. ¿Tenen gasos els mol·luscos? (podria ser el títol d’una novel·la postmoderna).
Per als alls, el bitxo i el julivert: trinxeu les liliàcies, les fulles verdes i una punteta de bitxo. Si voleu tossir a gust, poseu-hi un parell d’explosius.
En una cassola, sofregiu els alls i el bitxo amb l’oli. Quan estiguin daurats, torreu-hi la farina. Immediatament, una mica d’aigua (que podeu substituir per vi blanc).
És l’hora de ficar les cloïsses i el julivert. Apugeu el foc, tapeu-ho i, en un instant, s’hauran obert. No us despisteu en aquest pas: han de quedar sucoses. No falleu perquè serà com menjar pedretes.
Emplatat: amb un colador, separeu les cloïsses del brou i treieu-les de les closques. ¡No us cremeu! Ordeneu-les en una llauna buida i neta i banyeu-ho amb el suc. Si us agrada espès, deixeu-ho reduir. Poseu el bitxo com a senyal d’advertència.
PER QUÈ
Aquest plat és un joc, així que els enfadosos ja poden desfilar. ¡Fart dels predicadors!
La gràcia és haver guardat una llauna d’escopinyes o similar d’un vermut per donar-li un ús enredaire i servir les cloïsses fresques com si fossin enllaunades. Qui no vulgui reciclar pot comprar-les noves en un establiment especialitzat en parament. ¿Passa alguna cosa? ¿Potser la llauna no mereix ser entre els plats de la vaixella bona? Ni que mengéssim en porcellanes de Rosenthal. Reparteix culleretes: el brou picantet et farà volar.
Durant el confinament, Ferran Adrià va publicar un vídeo una mica embolicat sobre l’ús dels musclos en conserva i altres d’acabats de bullir.
Notícies relacionadesAllò anava de com donar una altra vida a l’escabetx de llauna: els habituals rondinaires es van burlar que una cosa tan simple tingués valor. El cert és que Adrià va fallar amb el missatge. El cunyadisme no va comprendre la gràcia ni el sentit.
Si us sembla un rotllo treure les carns de les valves o sereu esbroncats, passeu de la conserva, porteu la cassola amb les cloïsses a la taula i no doneu la llauna. A veure si el vostre cunyat, en una distracció, es menja el bitxo.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Un clàssic "Autèntiques i picants": el bar de Rubí aclamat per les seves patates braves
- El CNI combat a Àfrica les màfies de la immigració irregular
- Comerç El mercat de l’Abaceria tornarà a obrir l’estiu vinent
- Els premis Barceloní i Barcelonina de l’Any obren les festes de la Mercè
- La festa major de Barcelona Una capital que es reivindica "viva"
- Petons, nervis i la cita més críptica de Julio Camba
- Javier Moll. President de Prensa Ibérica "Representen l’amor per la ciutat"
- Jaume Collboni. Alcalde de Barcelona "Esteu fent militància per Barcelona"