Clients de proximitat

El turisme rural català es prepara per penjar el cartell de complet

El sector preveu una ocupació de més del 80% al juliol i del 100% a l'agost

zentauroepp53574476 turisme rural200614114340

zentauroepp53574476 turisme rural200614114340

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja fa setmanes que els propietaris d’allotjaments de turisme rural pronosticaven una bona temporada, al contrari que la major part del sector. La proximitat, o sigui, el client nacional, i la seguretat que pot atorgar una vivenda són alguns dels atractius que aquest estiu atípic està fent decantar-se a moltes famílies per aquest tipus d’allotjament. I les proves ho demostren: el turisme rural es prepara per penjar el cartell de complet.

Montserrat Cuberó, directora de la Confederació del Turisme Rural i Agroturisme de Catalunya (Turalcat), ha explicat a Efe que, des de fa unes tres setmanes, les reserves «cada dia s’animen més», per la qual cosa el sector aquest estiu espera estar ple.

Una altra gran data per al turisme rural català coincidirà amb Sant Joan, 24 de juny i dia festiu a Catalunya, que aquest any al caure en dimecres permet molta gent fer pont, cosa que pronostica un altre de ple per aquelles dates. A més, acabat l’estat d’alarma, a partir del 21 de juny es podrà viatjar per tot Espanya.

Per a Cuberó, l’entorn on hi ha el turisme rural és «tremendament segur», ja que, en moltes ocasions, les cases estan aïllades i els turistes poden passar molts dies disfrutant de la naturalesa i sense trobar ningú, excepte els seus companys de vacances.

La gerent de l’Associació de Casas Rurals de Girona, Costa Brava i Pirineu, Teresa Vilà, reconeix que el turisme rural és un dels sectors que s’està recuperant amb «més força» i també pronostica un ple per a l’estiu, amb una previsió d’ocupació de més del 80 % al juliol i del 100 % a l’agost.

Temporada més llarga

A més, Vilà creu que la temporada s’allargarà bastant, ja que també estan entrant reserves de grups per als mesos de setembre i octubre.

«Hi ha moltes ganes de retrobar-se i de passar uns dies al costat de la família i els amics», diu Vilà, que considera lògic que, després d’aquests durs mesos de confinament, la gent vulgui sortir de la ciutat i disfrutar de la natura.

Així, ha assegurat que les reserves s’han començat a disparar amb força aquests últims dies perquè «la gent ja veu la llum al final del túnel».

Per a Vilà, la reactivació del sector ve donada pels punts forts que té el turisme rural en una situació com l’actual, en què molta gent és molt previnguda i vol estar en espais grans, prefereix allotjar-se en una casa aïllada, amb piscina i, pràcticament, sense compartir zones naturals.

Els perfils

Notícies relacionades

La majoria de les reserves són de turisme de proximitat, i el 78 % provenen de Catalunya, bàsicament de Barcelona i la seva àrea metropolitana, quan altres anys aquest percentatge se situava sobre el 50 % del total.

Els altres clients són de la resta d’Espanya, però també hi ha francesos i algun anglès, que havien reservat abans d’iniciar-se la pandèmia i que encara no han cancel·lat a l’espera de veure com es desenvolupen els esdeveniments, «tot i que molts turistes estrangers van anul·lar la reserva quan va començar el coronavirus».