PER GARANTIR LA SEGURETAT

Water World, el parc aquàtic de Lloret de Mar, obrirà el 27 de juny amb un protocol especial

Es limitarà l'aforament més del 50%, s'ha reforçat el personal per gestionar les cues i només hi haurà un banyista per cada 4 metres quadrats

8.000 treballadors ja han participat en el pla de formació i la setmana passada s'han fet cursos sectorials

waterworld

waterworld

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El parc aquàtic de Lloret de Mar, Water World, està a punt per obrir l’última setmana de juny, el dia 27, amb totes les mesures d’higiene, seguretat i distància social necessàries per a aquest estiu. A Catalunya hi ha un total de vuit parcs aquàtics i el de Lloret de Mar és un dels més grans.

El protocol especial de mesures inclou una reducció de l’aforament d’entre el 50% i el 66% tant a les instal·lacions del parc com a l’interior de les piscines. S’intervindrà en la gestió de les cues amb un reforç de personal per garantir la distància entre persones, i també es limitarà l’aforament als vestuaris i zones de restauració. A les zones de bany, els socorristes s’encarregaran de vetllar que només hi hagi un banyista per cada 4 metres quadrats i quan sigui necessari, en les atraccions més petites, s’establiran torns de 10 minuts. També es duran a terme controls de temperatura als treballadors.

Per reduir el contacte entre persones, des de la web del parc es recomanarà la compra d’entrada ‘online’ i, sobretot, que les persones arribin al parc amb la roba de bany posada per evitar en la mesura del que sigui possible l’ús dels vestuaris.

Més desinfecció

Aquesta recopilació de mesures preventives inclou un important augment de la desinfecció de tots els espais públics del parcs aquàtic, tant la general com la neteja dinàmica durant tota la jornada.

Josep Maria Cama, CEO de Water World Lloret, assegura que «en un recinte de 140.000 metres quadrats no hi haurà problemes per mantenir la distància social».

En paral·lel, s’instal·larà cartelleria amb indicacions per mantenir les mesures d’higiene i seguretat amb el recolzament de missatges recordatoris a través de megafonia.

Hotels amb zones ‘splash’ 

Lloret de Mar (Selva) és la destinació turística de la Costa Brava que disposa de més hotels amb zones ‘splash’, concretament, vuit: una oferta d’instal·lacions lúdiques que inclou atraccions aquàtiques i tobogans infantils que estan ubicats dins dels recintes d’allotjament. Són Alba Seleqtta Hotel Spa Resort, Fenals Garden, Apart Hotel Costa Encantada, Evenia Olympic Resort, Hotel Gran Garbí Mar, Rosamar Garden Resort, Suneo Costa Brava i Guitart Gold Central Park Aqua Resort. A més dels hotels, també el càmping Tucan disposa de zona ‘splash’.

Per exemple, l’Evenia Olympic Resort disposa d’un complex turístic de 50.000 metres quadrats i espera obrir durant la segona quinzena de juny. Implantarà mesures com reducció de l’aforament al 50%, reforç del personal de supervisió, reforç del personal de piscines per augmentar la neteja, divisió del solàrium perquè cada família tingui la seva zona privada, senyalització de camins per marcar el distanciament o instal·lació de cartelleria.

Per Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, «Lloret de Mar està certificada com a destinació de turisme familiar des del 2010. Aquesta inversió del sector privat per incorporar serveis com les zones ‘splash’ als seus establiments dona a la destinació una singularitat i valor diferencial per al segment familiar».

Usuaris del parc Water World, a la zona de tobogans.

Formacions per a treballadors

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Lloret de Mar, juntament amb els gremis i organitzacions empresarials locals vinculades al turisme de la ciutat, va presentar el primer pla integral de la destinació per adaptar protocols de seguretat i sanitat a tot el municipi.

Des del dia 8 de maig i fins a la setmana que ve se celebren fins a 16 formacions certificades de treballadors (públics i privats) en procediments i en prevenció de riscos vinculats a la Covid-19, per a l’autoprotecció i per a la correcta atenció al client. De la mà de l’empresa Altimir, grup empresarial consolidat des de fa més de 25 anys en el sector de la salut mediambiental i la seguretat alimentària, fins a 8.000 persones treballadores del sector turístic de Lloret de Mar han seguit per via telemàtica formacions generals i específiques per preparar l’obertura dels seus establiments o reincorporar-se al lloc de treball amb les màximes garanties.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions