Ciutats patrimoni com Tarragona impulsaran cultura i campanyes locals per reactivar el turisme

Es contractaran artistes, artesans, associacions i col·lectius de la localitat i es facilitaran garanties sanitàries

zentauroepp31126186 anfiteatro romano200515094548

zentauroepp31126186 anfiteatro romano200515094548

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanidad d’Espanya ha acordat impulsar la contractació d’artistes, artesans, associacions i col·lectius locals del teixit cultural de cada municipi per recolzar la programació d’esdeveniments de cara a aquest estiu, amb l’objectiu de reactivar el turisme i l’economia.

«Per part de totes les ciutats s’està fent un gran esforç per reprogramar i per buscar nous formats. No renunciem a la cultura, un factor essencial en la vida quotidiana i en l’activitat turística de les nostres ciutats», ha assegurat el president de la Comissió d’Educació, Cultura i Esport del Grup de Ciutats Patrimoni i alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo. En la reunió d’aquest dimarts, en la qual s’ha acordat l’aposta per esdeveniments culturals, també s’ha abordat la implementació de protocols sanitaris.

En aquest sentit, totes les ciutats estan treballant per mantenir l’activitat cultural, però s’estan readaptant formats per celebrar gran part dels esdeveniments a l’aire lliure, amb aforaments controlats i reduïts i garantint totes les mesures de seguretat sanitàries en els entorns monumentals, a les places i també als barris.

«El distanciament social i la seguretat seran la norma de tots els nostres espectacles. Portarem els espectacles també als barris de les nostres ciutats, sempre comptant amb el teixit associatiu i el sector cultural local que necessita recolzament», ha remarcat el president de la Comissió. Des del Grup han assegurat que el sector cultural comptarà amb el seu recolzament a través de diversos cursos, des d’avançaments dels caixets fins a bons al comerç.

Nit del Patrimoni: 12 de setembre

Carlos García Carbayo ha avançat que les 15 ciutats patrimoni tindran un variat programa d’esdeveniments aquest estiu i també s’està treballant per oferir una tardor «atapeïda de cites culturals».

Notícies relacionades

En aquest sentit ha recordat que el Grup tornarà a celebrar La Nit del Patrimoni, La Nit del Patrimonio, A Noite do Patrimonio 2020 el 12 de setembre. Es tracta d’un esdeveniment cultural que inclou el festival Escena Patrimoni, que oferirà espectacles de dansa a les 15 ciutats.

A més, aquesta nit màgica també se celebra Obert Patrimoni, amb activitats als cascos històrics i monumentals de les ciutats per a la qual reforçaran la retransmissió ‘online’, «per arribar a més quantitat de públic i perquè més persones puguin disfrutar dels espectacles».