Plans i escapades

El geoparc Orígens promociona el seu interès turístic i sostenible

La iniciativa destaca que les activitats es fan en grups reduïts i en espais oberts

00 montrebei jordi-pero-318x200

00 montrebei jordi-pero-318x200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El geoparc Orígens es promociona com una destinació turística sostenible i de proximitat. Per aquesta raó, aquest dijous ha engegat una campanya per donar a conèixer la varietat paisatgística del territori i l’àmplia oferta d’activitats que ofereix per a tots els públics. Al geoparc es poden tenir experiències com descobrir les empremtes dels últims dinosaures d’Europa, volar en globus, practicar barranquisme i caiac, ser pastor per un dia o observar la fauna salvatge. Totes les activitats que es proposen es faran en petits grups i en contacte amb la població autòctona, informa l’ACN.

Un geoparc és un territori reconegut per la Unesco que compta amb un patrimoni geològic, paleontològic i miner d’importància internacional. Aquest patrimoni serveix com a eina de desenvolupament del territori en un sentit ampli, és a dir, tenint en compte altres patrimonis naturals i culturals i en benefici de la població local.

Des del geoparc Orígens «garanteixen que qui visiti aquest espai evitarà les aglomeracions i els espais tancats», un dels principals valors a tenir en compte després de l’impacte del coronavirus. Els Geoparcs Mundials de la Unesco es presenten com «una de les destinacions més innovadores del turisme sostenible», ja que «acosten al relat de la memòria de la Terra i fan connectar amb una naturalesa i una cultura autèntica», argumenten des del geoparc Orígens. De fet, la iniciativa vol que els visitants reflexionin sobre «l’empremta humana al planeta» i alhora els interpel·la perquè s’impliquin en la seva conservació.

Setmana dels geoparcs europeus

Notícies relacionades

Coincidint amb la Setmana dels Geoparcs Europeus aquest dijous arrenquen dues setmanes de portes obertes per celebrar i divulgar el seu patrimoni. Aquest any, des d’Orígens han preparat un conjunt de propostes virtuals amb el títol ‘Les plantes entre el subsol i les persones’. Les activitats s’emmarquen en l’Any Internacional de la Salut de les Plantes i en la celebració del vintè aniversari de la Xarxa de Geoparcs Europeus.

El geoparc Orígens va ser reconegut el 17 d’abril del 2018 per la Unesco i està format per 19 municipis de quatre comarques (el Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell), que conjuntament superen els 2.000 quilòmetres quadrats. La Xarxa Global de Geoparcs de la Unesco comprèn ara mateix 147 localitzacions de 41 països de tot el món.

Temes:

Turisme