estudi de l'observaTUR

Turisme de proximitat i no massificat: així serà l'estiu dels espanyols

Condicions més flexibles, més protecció i protagonisme dels joves, tres de les claus

platja-1

platja-1 / PEPA ALVAREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els turistes nacionals practicaran el turisme de proximitat, en tots els seus vessants, al principi de la reactivació de l’activitat turística després de la paralització pel coronavirus, i hi haurà un auge d’experiències «no massificades». Així es desprèn de l’estudi ‘Com serà el nou viatger nacional en el nou escenari post-Covid-19’, realitzat per l’Observatori Nacional del Turisme Emissor (ObservaTUR).

El document recull el convenciment generalitzat que quan «tot això passi, amb un mínim de garanties», els espanyols tornaran a viatjar perquè la cultura dels viatges està «plenament interioritzada entre la ciutadania».

No obstant, l’evolució d’això dependrà de com quedi la situació del país i dels ciutadans, segons asseguren els professionals. En aquest context, hi haurà deu tendències de turisme per als espanyols després de la Covid.

Flexibles i protegits

En primer lloc, els viatgers i el sector hauran d’aprendre a conviure amb les noves pràctiques socials i protocols derivats de la crisi sanitària. Es prioritzaran destinacions amb garanties, per això serà important realitzar un exercici de transparència i comunicació per projectar la nova realitat d’aquestes destinacions.

Notícies relacionades

Les reserves s’imposaran amb noves condicions, més flexibles i sense despeses de cancel·lació, mentre que els viatgers buscaranmés protecció, per tant, les assegurances tindran més protagonisme.

Com que es buscarà el turisme de proximitat, l’últim a recuperar-se seran els viatges de llarga distància, i serà necessari posar especial atenció en els joves, els primers a reprendre els viatges, tal com informa Europa Press.

Temes:

Turisme