EFECTES DE LA COVID-19

¿Quan tornaran els castellers?

«No ens podem permetre que hi hagi un rebrot i el focus sigui una colla castellera», diu Irune Rigau, dels Marrecs de Salt

El col·lectiu espera que Sanitat els indiqui en quin moment poden tornar a assajar durant la desescalada

La colla dels Castellers de Vilafranca durant la diada de Sant Fèlix del 2018

La colla dels Castellers de Vilafranca durant la diada de Sant Fèlix del 2018 / AP

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Un debat entre representants de diverses colles castelleres de Catalunya ha conclòs que, després del confinament pel coronavirus, només haurien de tornar a l’activitat quan sigui segur i puguin assajar tots, segons un comunicat de Castellers de Barcelona, organitzadors de la taula rodona.

Ho han plantejat durant un debat telemàtic en què han participat Bea Jiménez (cap de colla de Castellers de Sabadell), Iruna Rigau (excap de colla de Marrecs de Salt), Anna Jiménez (cap de colla de Castellers de la Sagrada Família), Júlia Montserrat (cap de canalla de Colla Joves Xiquets de Valls) i Montse Pachón (Castellers de Barcelona).

A la taula rodona ‘Castells en temps de pandèmia: ¿I ara què?’, moderada per Maria López, han considerat que les autoritats han de donar la llum verda, tot i que només haurien de tornar a l’activitat quan sigui segur i puguin assajar per complet.

Notícies relacionades

L’exlíder de la colla dels Marrecs de Salt, Iruna Rigau, ha dit que les autoritats sanitàries han d’aprovar la seva tornada: «No ens podem permetre de cap manera que hi hagi un rebrot i el focus sigui una colla castellera».

Quant al requeriment de poder participar tot l’equip, la líder de la colla dels Castellers de Sabadell, Bea Jiménez, ha dit que veu difícil començar els assajos en petits grups: «Entenc que és pràctic avançar feina perquè quan puguem fer castells surtin al més aviat possible, però no sé si m’agrada».