28M

Arrimadas: «PP i PSOE veuen en les eleccions municipals un trampolí per veure qui arriba primer a la Moncloa»

La portaveu de Ciutadans al Congrés critica que al bipartidisme no li importen els ajuntaments sinó la «interpretació nacional»

Sobre Bildu, exigeix una llei que impedeixi que hi hagi condemnats per assassinat i terroristes en les llistes

Arrimadas: «PP i PSOE veuen en les eleccions municipals un trampolí per veure qui arriba primer a la Moncloa»
1
Es llegeix en minuts

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha desembarcat aquest divendres a Màlaga per recolzar la seva candidata, Noelia Losada, que li disputa l’alcaldia a Francisco de la Torre, amb qui han cogovernat els últims quatre anys.

Qüestionada sobre si veu en els resultats de les pròximes eleccions municipals un reflex del que diran les urnes en les generals, que se celebraran també aquest any, Arrimadas ha defensat que la seva formació està centrada en el «futur» de les ciutats a què es presenten davant un PP i un PSOE més preocupats per la «interpretació nacional».

«Hi ha un interès molt clar dels partits del bipartidisme d’intentar veure aquestes eleccions com una espècie de trampolí de qui arribarà primer a la Moncloa», ha criticat l’exlíder de Ciutadans. «Tenim projecte i candidatures molt solvents i estem molt centrats en el que sabem que són aquestes eleccions, que és decidir els futurs governs municipals dels pròxims quatre anys».

Per tant, Arrimadas rebutja que les eleccions municipals, a les quals han presentat més de 200 candidatures, anticipin els resultats de les eleccions legislatives, en què l’ombra de la desaparició és allargada en la formació taronja, especialment després de l’hecatombe del 10-N del 2019, en què es van enfonsar fins als 10 escons –davant els 57 que van obtenir el 28A d’aquell mateix any– i les desercions en les files de Ciutadans.

«El Partit Popular i el PSOE estan presentant en molts municipis candidatures que no estan pensades per governar, sinó per veure si des de Madrid pinten de color blau o vermell aquest municipi per després treure’n una interpretació nacional. Nosaltres no ens trobem en aquesta dinàmica»

Bildu

Notícies relacionades

Quant a les desavinences entre Arrimadas i la portaveu nacional de Ciutadans, Patricia Guasp, a compte de recolzar o no la il·legalització de Bildu després de la inclusió en les seves llistes de 44 condemnats d’ETA, la portaveu al Congrés ha aclarit que s’ha de «parlar per fer una llei que impedeixi» que un partit polític pugui presentar terroristes i assassins a les eleccions.

«Si amb aquesta llei és impossible evitar que un partit polític es presenti a les eleccions amb set condemnats per assassinat i 44 terroristes, haurem de parlar per fer una llei que impedeixi que sigui possible presentar-se a les eleccions amb terroristes que no han condemnat l’activitat d’ETA, que no han col·laborat amb la justícia per resoldre els crims i terroristes que tots sabem que no han contribuït a un projecte de país», ha defensat Inés Arrimadas.