Gràfic interactiu

Resultats de les eleccions a Catalunya 2021: ¿Qui ha guanyat en cada municipi?

Illa venç en vots però l’independentisme amplia la seva majoria per la caiguda de la participació

Resultats de les eleccions a Catalunya 2021: ¿Qui ha guanyat en cada municipi?
1
Es llegeix en minuts

Les eleccions catalanes han pintat un nou Parlament, on elPSC i ERC ocuparan els mateixos seients, 33. Els socialistes han guanyat els republicans en vots absoluts, però l’independentisme ha reforçat la seva majoria al Parlament. Aquest escenari obre un nou panorama de pactes que s’hauran de consolidar en les pròximes setmanes.

[Tota l’actualitat dels pactes, en directe]

A nivell municipal, hi ha hagut alguns canvis respecte al panorama del 2017. Els socialistes, després de perdre el territori en favor de Ciutadans en les passades eleccions, han tornat a recuperar el cinturó metropolità –que històricament es coneixia com el cinturó roig– i s’han imposat a la circumscripció de Barcelona en ciutats com Barcelona, Badalona, l’Hospitalet, Santa Coloma de Gramenet i Mataró.

Notícies relacionades

ERC, per la seva banda, s’ha imposat en la circumscripció de Tarragona, i ha aconseguit el triomf en ciutats com Tordera, Amposta, Reus, Lleida i Tortosa. Igualment, Junts s’ha imposat a Lleida, en ciutats com Guissona, Bellpuig, Solsona, Tàrrega i Tremp. Les dues formacions independentistes han empatat a Girona, tot i que en vots ha guanyat la formació de Puigdemont. A Girona ciutat s’ha imposat Junts, mentre que el PSC ha guanyat Blanes i la Jonquera. Vox s’ha imposat en dos municipis (la Pobla de Mafumet i Vilamalla) i el PP en un altre (Gimenells i el Pla de la Font).

L’ascens de la CUP al Parlament, que ha arribat als 9 diputats amb 188.830 dels vots (6,68%), ha fet que millori en quatre escons els resultats del 2017 i ha ampliat el suport de l’independentisme, que se situa amb 74 seients i supera per primera vegada el 50% dels vots, sumant les forces que no han aconseguit representació.