Eleccions 14-F

Aquestes són les franges horàries per votar en les eleccions catalanes el 2021

Salut calcula que votaran unes 14.000 persones contagiades i unes 70.000 i 80.000 afectades pel coronavirus

2
Es llegeix en minuts

Aquestes atípiques eleccions disposen d’un operatiu electoral especial que distribueix els electors per franges d’edat per evitar aglomeracions. L’horari d’obertura dels col·legis electorals serà l’habitual, de 9 del matí a 8 del vespre, i els titulars i suplents de les meses electorals hauran de ser-hi presents les 8 hores.

La Generalitat recomana una votació per franges horàries per evitar aglomeracions: de 9 a 12 del matí, les persones de risc; de 12 a 7 de la tarda, els ciutadans sans i de 7 a 8 de la tarda les persones contagiades o confinades per contactes estrets positius.

D’aquesta manera, la Generalitat ha organitzat un ampli dispositiu per assegurar la màxima seguretat en la jornada electoral del 14-F, tant per als ciutadans que acudiran a votar com per als que seran a les meses electorals. Així, a cada membre de les taules se li entregaran quatre mascaretes quirúrgiques, una mascareta FFP2, una pantalla facial i guants d’un sol ús per efectuar el recompte, així com gel hidroalcohòlic. Entre les 7 i les 8 de la tarda s’hauran de vestir amb equips de protecció individual (epis) d’alta seguretat perquè aquesta franja horària és la recomanada per als positius per Covid-19 o contactes estrets.

Màxima seguretat

Notícies relacionades

Pel que fa als votants, les cues es faran al carrer i s’entrarà d’un en un per votar, respectant la distància mínima d’un metre i mig. Els circuits seran de sentit únic. L’ús de la mascareta serà obligatori, així com el de gel hidroalcohòlic. Hi haurà personal de seguretat sanitària controlant que es respectin les mesures. La recomanació és portar el vot preparat des de casa per agilitar el procés. Es desinfectaran sovint tots els espais; hi haurà menys meses que de costum, que hauran d’estar separades dos metres entre si, i els locals seran més amplis i ben ventilats. S’han previst tres franges horàries per evitar el risc de contagi.

El Departament de Salut calcula que aquest diumenge 14 de febrer, dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, hi haurà unes 14.000 persones contagiades i unes 70.000 i 80.000 afectades pel coronavirus, ja sigui per contagis o per contactes directes. Així ho ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio. Argimon ha opinat que «seria millor que es quedessin a casa», però ha reconegut que tenen el dret fonamental d’acudir a votar.