Eleccions catalanes

Barcelona habilita 10 mercats i 23 poliesportius per evitar cues el 14-F

  • L’ajuntament habilita 100 punts nous de votació per evitar les aglomeracions de persones i esponjar les cues en cas de produir-se.

  • El dispositiu de seguretat inclou un reforç de 935 agents de la Guàrdia Urbana, que estaran a disposició dels Mossos d’Esquadra en cas necessari.

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat deu mercats i vint-i-tres poliesportius com a col·legis electorals per reduir el nombre de votants per mesa de cara a les eleccions de demà diumenge i, així, «esponjar» cues i garantir les mesures de protecció indicades per la pandèmia del coronavirus. Aquestes noves seus s’uneixen a les ja anticipades, cosa que suma prop de 100 nous punts de votació habilitats de forma excepcional per la pandèmia.

La gerent de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel, ha explicat al poliesportiu del Camp del Ferro les mesures extraordinàries adoptades per al dia de les eleccions. Berbel ha assenyalat que el consistori ha adoptat mesures que «no havia pres mai fins ara» per «poder esponjar i que hi hagi més espais als quals la gent pugui anar a votar». 

Menys electors per mesa

«El que hem fet és que a cada mesa hi hagi menys electors. Si en altres eleccions podíem tenir grups que anaven a votar de 800 persones fins a 1.000 o 1.200, ara hem reduït molt la mitjana i està en 500 i poc més», ha explicat la gerent del consistori barceloní. 

S’ha previst entre les mesures excepcionals que les meses de votació tinguin quatre metres de llarg, amb separació entre si de dos metres, per mantenir la distància entre el president i els vocals, i amb això facilitar les entrades i sortides independents, així com l’accés a persones amb mobilitat reduïda. 

Berbel també ha explicat que s’han reclutat mil voluntaris perquè s’encarreguin de la logística, com «que les cues per votar es facin al carrer, que no hi hagi aglomeracions, que les persones compleixin les mesures de seguretat d’ús de gel hidroalcohòlic, mascaretes, o respecte de les pantalles protectores de les meses».

Més seguretat

Quant al dispositiu de seguretat, s’ha reforçat la Guàrdia Urbana amb 935 agents addicionals, que estaran a disposició dels Mossos d’Esquadra durant la jornada electoral per si fos necessària la seva intervenció. 

Berbel ha qualificat d’«extraordinari» el dispositiu de neteja dissenyat per a la jornada per l’ajuntament per «abans, durant i després de les eleccions», als voltants dels col·legis i als carrers adjacents. També s’ha dissenyat «un dispositiu especial» per a la retirada dels equips de protecció (epis) que portaran els membres de les meses. 

Votar amb tranquil·litat

Notícies relacionades

«El missatge és de tranquil·litat, perquè cada persona que vulgui votar podrà exercir el seu dret democràtic amb garantia que hi haurà un compliment exemplar de les mesures sanitàries», ha afirmat Berbel.

Segons les dades del consistori, la xifra d’electors a Barcelona, després d’atendre les reclamacions, és d’1.099.282. Per a la jornada de demà, gairebé quatre de cada deu electors (un 37%) votaran en un col·legi diferent al que ho fan habitualment.