Camí de les urnes

Cs carrega contra el PP per «treure’s les puces de sobre» després de la confessió de Bárcenas

  • Els taronges assenyalen els populars per emmarcar la caixa b en assumptes del passat i «no col·laborar amb la justícia»

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ciutadans s’ha erigit aquest dilluns en l’«únic partit» lliure de la xacra de corrupció per disparar contra la resta de partits de l’arc parlamentari, en especial, contra el PP després que l’extresorer del partit, Luis Bárcenas, assegurés que Mariano Rajoy va triturar personalment les anotacions dels moviments de la suposada caixa b i de sostenir que va negociar amb dues persones vinculades per força política actual «enterrar la destral de guerra». 

El número dos de Cs al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, s’ha abocat aquest dilluns a la campanya de les eleccions catalanes per donar un reconeixement al candidat Carlos Carrizosa i reivindicar el seu passat com a advocat de l’Estat. Des del Palau de la Música de Barcelona, Carrizosa ha acusat al PP d’«arrossegar els peus» i de «treure’s les puces de sobre» en comptes d’oferir tota la seva col·lació als tribunals i garantir que són un partit amb comptes nets.

Per la seva banda, Bal ha assenyalat els populars «per dir que Gürtel és cosa del passat en lloc de col·laborar amb la justícia i aportar tots els documents que tingui en el seu poder». «El PP va decidir recórrer davant el Tribunal Suprem en lloc de reconèixer que hi havia finançament irregular», ha reblat. 

Notícies relacionades

Les crítiques s’han fet extensibles al PSC, per la investigació contra la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; a JxCat, pel procediment obert contra la candidata Laura Borràs; i fins i tot a ERC, per l’operació ‘Voloh’. No s’han oblidat de Vox, i han assegurat que la ultradreta es va embutxacar sous del PP perquè alguns dels seus dirigents militaven en aquest partit abans de néixer com a força política. «Amb això vull posar-los de manifest que ens hem quedat com l’únic partit que pot enarborar la bandera de la regeneració», ha conclòs Bal.

Carrizosa ha anunciat que ha enviat a la resta de partits que es presenten al 14-F les seves tres propostes clau contra la corrupció –baixada sous d’alts càrrecs, supressió de la paga vitalícia dels expresidents i l’obligació a dimitir als imputats– per lluitar junts contra el «malbaratament».