ELECCIONS CATALANES

Iglesias i Colau acompanyen Albiach en l’espot dels comuns | Vídeo

  • El vídeo llança un «avís» als socialistes: «No hem traït les nostres idees»

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre
Daniel G. Sastre

Periodista

Especialista en política catalana i espanyola

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si Pedro Sánchez, Pablo Casado i Inés Arrimadas s’estan bolcant en la campanya, els comuns volen demostrar que els principals referents per als seus votants també donaran un cop de mà en favor de Jéssica Albiach. En els dos últims dies, Pablo Iglesias i Ada Colau han participat en actes al costat de la candidata del partit, i tant el vicepresident del Govern com l’alcaldessa de Barcelona apareixen també en el principal espot dels comuns per a les eleccions catalanes.

Ho fan d’una manera particular, però identificable. En un vídeo a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, i que es llançarà aquest divendres, els ulls d’Iglesias i de Colau comparteixen protagonisme amb els d’altres ciutadans anònims i amb els d’Albiach. «Avui tots els polítics tindran que sí o sí mirar-te als ulls», comença dient la candidata. I, quan apareixen Iglesias i Colau, s’escolten els missatges més polítics del vídeo: «Als ulls jo sí que et puc dir que soc d’esquerres, i que no deixo de ser-ho quan governo».

Notícies relacionades

Quan, al final, apareix el rostre d’Albiach –l’únic que es veu al complet–, la candidata afirma: «Als ulls et dic, sense por, el que cap polític et diria. Que potser no guanyarem, però et necessitem per a la Catalunya que mereixes».

«Amb la mascareta ens hem de mirar als ulls, i amb aquest vídeo volem transmetre que som gent que va de cara i pot mirar als ulls a la gent perquè diem la veritat», afirmen fonts del partit, que també envien un «avís» als socialistes: «Podem aguantar la mirada perquè no hem traït d’on venim i les nostres idees».