Després de sortir de la presó amb el tercer grau

Cuixart crida a omplir les urnes de vots sobiranistes per l’amnistia

  • El president d’Òmnium Cultural desdenya els indults i la reforma del delicte de sedició per atenuar les penes als condemnats pel referèndum de l’1-O

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Òmnium Cultural ha celebrat aquest divendres un acte a la plaça del Rei de Barcelona per rebre el seu president Jordi Cuixart, amb altres «represaliats anònims» pel procés, després d’haver abandonat la presó de Lledoners amb el tercer grau penitenciari. El primer dia de la campanya electoral dels comicis del 14-F, Cuixart ha fet una crida a «omplir les urnes el 14-F amb paperetes sobiranistes» per aconseguir «un Govern fort, que defensi l’autodeterminació amb responsabilitat, valentia i ambició», i que pressioni per aconseguir l’amnistia.

El dirigent sobiranista també ha criticat els «tribunals polítics», en al·lusió al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que continua deliberant si manté definitivament les eleccions el 14-F, després de suspendre cautelarment el decret del Govern que les ajornava fins al 30 de maig. «Els mateixos poders que ens han condemnat, que ens van reprimir per posar les urnes l’1-O, són els que ara ens volen obligar amb una operació d’Estat a posar en risc la nostra salut. La nostra resposta ha de ser determinada, serena, tranquil·la. Omplim les urnes de paperetes sobiranistes, que ningú es quedi a casa, tots a votar el 14-F», ha etzibat en un acte amb aforament limitat a periodistes i personal de l’entitat.

Notícies relacionades

Cuixart ha desdenyat les opcions que posa el Govern sobre la taula per encarrilar la solució al conflicte català, tant els indults com la reforma del Codi Penal per atenuar el delicte de sedició: «La solució a la repressió mai vindrà de les renúncies, penediments, reformes de codis penals ni indults, només amb l’amnistia podem iniciar la resolució del conflicte polític», ha defensat.

Òmnium ha convidat a la cita persones amb procediments judicials oberts per la seva participació en accions com les del Tsunami Democràtic, les del primer aniversari del referèndum de l’1-O, la manifestació contra el sindicat policial Jusapol o la concentració contra la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. «Els presos polítics no som una visualització de cap derrota, sinó un pas més cap a la victòria», ha conclòs Cuixart.