Camí de les urnes

El PP porta el Govern espanyol a la JEC per «fer campanya per Illa» amb els relleus a Moncloa

  • Casado assegura que els actes de presa de possessió d’Iceta i Darias es van utilitzar per afavorir el candidat socialista

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PP, Pablo Casado, ha aterrat aquest dijous a Catalunya per donar el tret de sortida a la campanya electoral i donar un reconeixement al candidat dels populars Alejandro Fernández. Des del clàssic hotel on el partit sol passar les nits electorals, Casado ha anunciat que el PP acudirà a la Junta Electoral Central (JEC) per denunciar que els relleus al Govern arran de l’adeu a Salvador Illa al Ministeri de Sanitat s’han aprofitat «per fer campanya» a favor del candidat socialista.

Notícies relacionades

Segons el PP, en els actes de presa de possessió dels nous ministres de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, i de Sanitat, Carolina Darias, s’ha incomplert la llei a l’utilitzar les institucions públiques per «promocionar» Illa i s’ha vulnerat el principi de neutralitat.

Quan Illa va dimitir, el perfil oficial del Ministeri de l’Interior va publicar un missatge en el qual s’agraïa el seu «coratge» i «treball incansable davant la Covid» firmat pel ministre Fernando Grande-Marlaska. L’apunt va generar una onada de crítiques i va ser eliminat: «Els perfils en xarxes socials del Ministeri de l’Interior busquen ser sempre un servei públic a la ciutadania. Demanem disculpes pel missatge anterior, que no hauria de ser recollit en un perfil oficial, a causa d’un error material que lamentem profundament», van escriure després des del perfil per demanar disculpes.