Camí de les urnes

Cs es presenta com a garantia per evitar «un tercer tripartit i un segon procés»

  • Els taronges criden a concentrar el vot constitucionalista per evitar que el PSC pugui pactar amb ERC el futur Govern

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Carlos Carrizosa i Inés Arrimadas han començat aquest dijous la campanya electoral del 14-F ‘amb magnificència’. Des del telefèric de Montjuïc de Barcelona, els dos dirigents han fet un tour en ‘streaming’ a través de Zoom fins a arribar al plató situat en un dels punts més alts de la capital catalana per portar a terme una enganxada de cartells virtual.

Arrimadas va guanyar les eleccions autonòmiques del 2017 però la demoscòpia situa ara Cs en el quart lloc. Una caiguda que serà difícil d’evitar en dues setmanes i amb l’efecte generat pel candidat del PSC, Salvador Illa. Els taronges comencen la cursa electoral erigint-se com l’única garantia que no hi hagi «un tercer tripartit i un segon procés» a Catalunya.

Carrizosa comptarà amb el suport d’Arrimadas tota la campanya, ja que la líder de Cs tindrà la seva agenda ocupada en Catalunya i cartells amb els dos rostres a tall de tàndem per remuntar els pronòstics electorals. Tots dos han demanat concentrar el vot constitucionalista en el seu partit per evitar deixar la porta oberta al PSC a decidir entre Cs o ERC per governar en el cas que guanyés les eleccions. La recepta és que si guanya Illa hi pacti i formin un Govern «assenyat».

Dards al PSC

El presidenciable taronja ha defensat que les urnes són una «grandíssima oportunitat per capgirar la política catalana que segueix l’estela de la política espanyola». «Ens estan fent patir amb aquest govern que tenim a Madrid, el Govern de Pedro Sánchez amb Podem, amb el populisme d’esquerres i avalats amb una ERC que estem patint cada dia», ha etzibat, mostrant-se com la força que va néixer per vèncer el nacionalisme català.

El temor de l’abstenció també ha sigut palmari: «Cal mobilitzar tots els nostres companys, i que ells mobilitzin tots els seus coneguts. La mobilització és importantíssima. En el constitucionalisme som més, la llei electoral ens perjudica, i si ens mobilitzem, podem guanyar», ha continuat Carrizosa. «Podem estar indignats fins al 14 el febrer o, si no anem a votar, estarem quatre anys més així. Malgrat la ràbia, la indignació, el dolor i el cansament no perdem aquesta oportunitat de canviar aquesta indignació i emprenyament per esperança i alegria», ha rematat Arrimadas.

Notícies relacionades

Carrizosa ha carregat amb duresa contra els independentistes, però també contra el PP i el PSC, per defensar el seu partit com l’oposició útil que pressiona el Govern però que sap allargar la mà en moments excepcionals. Conscients que Vox esgarrapa vots en el seu electorat, tampoc han escatimat crítiques als ultres per haver facilitat l’aval al decret del Govern sobre el repartiment dels fons europeus.

«Continuem apostant pel sentit comú i la sensatesa. Un Govern del qual ens sentim orgullosos. Fa molts anys que estem dividits pel procés i un any allunyats per la pandèmia i volem estar units», ha conclòs Arrimadas.