Negociacions per a la investidura

Sánchez desatén el PP i insisteix a buscar una majoria parlamentària per a «quatre anys més»

El secretari general del PSOE assegura que acudirà a la investidura en un missatge difós a través de les xarxes socials

1
Es llegeix en minuts
Elena Marín

La insistència del PP no fa efecte en Pedro Sánchez. El secretari general del PSOE té el seu full de ruta per repetir com a president del Govern i el que Alberto Núñez Feijóo o el seu partit puguin proposar i exigir no entra en la seva equació. Després de l’encreuament epistolar d’aquest diumenge i la reiteració aquest dilluns de la secretària general del PP, Cuca Gamarra, que Pedro Sánchez «assumeixi que és el perdedor» de les eleccions generals, el PSOE ha contestat amb un vídeo del secretari general socialista a través de les xarxes socials en el qual Sánchez es mostra «convençut» que li dona suport una «majoria social» i confirma que acudirà a la investidura.

Notícies relacionades

«Estic persuadit que aquesta majoria fins i tot es pot ampliar fins a incorporar persones que es van anar distanciant del Govern progressista per la fatiga d’aquests anys tan durs i com a conseqüència de la intensa propaganda desplegada pel duo del PP i Vox». Amb aquestes paraules el dirigent socialista s’agafa al suport social i al que li poden proporcionar altres formacions polítiques en els pròxims dies. «Toca ara traduir aquesta majoria social en una majoria parlamentària al Congrés dels Diputats. I és el que farem quan es constitueixin les Corts: treballar per aconseguir una investidura que ens permeti continuar avançant quatre anys més».

És la resposta que ha donat el PSOE a la roda de premsa en la qual la secretària general del PP ha demanat a Sánchez que «rectifiqui» després de la seva negativa d’aquest diumenge a reunir-se amb Feijóo abans de la constitució de les Corts, que se celebrarà el 17 d’agost. En una carta, Sánchez va apuntar que no parlaria amb el president del PP fins després d’aquesta data i una vegada que el Rei comenci la seva ronda de contactes, en la qual haurà de decidir si proposa un candidat o l’altre a la investidura.