ELECCIONS 23J

Feijóo invoca una victòria àmplia des del sud: «Volem un resultat com el de les eleccions andaluses»

El candidat del PP a la presidència del Govern assegura en el seu tancament malagueny que «sense el vot màgic de la llibertat, no hi haurà un Govern d’una peça»

Feijóo invoca una victòria àmplia des del sud: «Volem un resultat com el de les eleccions andaluses»
5
Es llegeix en minuts

En un enclavament emblemàtic –en un oasi marí ebri de salnitre, bellesa i consentida decadència– va situar el PP el tancament de campanya del sud d’Alberto Núñez Feijóo.  Amb els rellotges de Màlaga avançant cap a la una de la tarda i el Mediterrani abraçat a l’horitzó, el seguici del polític gallec va irrompre amb Juanma Moreno i Elías Bendodo embotits en el rol d’amfitrions estel·lars. Eren als Baños del Carmen. I, com en totes les zones veïnes del litoral i d’un xiringuito, hi havia un món d’oportunitats rondant pels prolegòmens del míting, que va congregar 1.200 persones. Un loter caminava a la caça de la propina o un senyor de centredreta entenia que era l’ocasió propícia, malgrat l’onada de calor, per passejar-se utilitzant com a bufanda la seva bandera d’Espanya. El lloc també li va oferir al PP l’oportunitat de clavar els para-sols de la seva campanya ‘Verano Azul’ en una platja de veritat. No en una de Madrid, com es va fer en la presentació de la iniciativa conduïda per Borja Semper.

«Juanma s’ha pres la campanya com si ell es jugués la presidència d’Andalusia i l’hi agraeixo, volem un resultat com el de les eleccions autonòmiques d’aquí»

Al prendre la paraula, Feijóo va tornar l’allau d’elogis assegurat que «Juanma Moreno està en plena forma i si hi hagués eleccions andaluses ara, en trauria 65». «Juanma s’ha pres la campanya com si ell es jugués la presidència d’Andalusia i l’hi agraeixo, volem un resultat com el de les eleccions autonòmiques d’aquí», va manifestar abans de sumar els agraïments a l’alcalde «degà» de Màlaga, Paco de la Torre, i al seu lloctinent a Gènova, Elías Bendodo.

Feijóo va sembrar també el seu discurs de picades d’ullet a l’eix gallegoandalús del PP: «Tancaré a Coruña, perquè m’ho va donar tot des del punt de vista polític; i com que havia de triar un lloc més, no podia ser cap altre que Màlaga, Andalusia».

Exemple de Juanma Moreno

Després de recordar que va fer dijous un altre míting de tancament a Madrid, no va posar com a exemple la majoria d’Isabel Díaz Ayuso sinó la de Juanma Moreno: «Vull per a Espanya un Govern estable i amb els millors, com el de Juanma», va remarcar.

Feijóo va dir que «és el moment en què Espanya pot deixar enrere un Govern obsessionat a manar i no a governar». «No hi ha ningú que tiri endavant, si no creus en les teves possibilitats el millor és que no competeixis, sense el vot màgic de la llibertat no podrem governar Espanya; aquests del Govern de Sánchez no van saber arribar, no van saber estar ni estan sabent anar-se’n, ens recorden governs diferents dels occidentals i prometo que sabré arribar, estar i anar-me’n amb el deure complert si guanyo les eleccions», va assenyalar. «No demano el vot per fer una cosa d’una banda i una altra d’una altra banda diferent», va afegir. 

«No demano el vot per fer una cosa d’una banda i una altra d’una altra banda diferent»

Al seu judici, «el camí» del sanchisme «no ens porta enlloc». «No demano el vot per venjar-me ni per trencar res, derogaré tot el que està malament i deixaré el que estigui bé, que alguna cosa hi deu haver», va afirmar abans d’apel·lar que la gent voti «massivament» per «iniciar un nou camí al nostre país». 

«És imprescindible, ho va ser quan va guanyar González davant la descomposició de l’UCD, quan va guanyar Aznar després de 14 anys de socialisme o quan va guanyar Rajoy i ens anaven a intervenir; votem diumenge pels pròxims quatre anys, per la governabilitat sense bloquejos, pel Govern d’una peça i per Espanya», va asseverar.

Discurs de Juanma Moreno 

Com a ‘teloner’ de Feijóo, va irrompre el baró andalús del partit. Juanma Moreno va asseverar que «l’última decisió que ha pres el senyor Sánchez, la que posa l’epitafi a les seves decisions absurdes, ha sigut convocar eleccions un 23 de juliol». «Aquesta mala decisió els la tornarem amb les urnes plenes de vots», va proclamar.

Moreno va recordar que «14 mesos després d’una crisi en la qual vam pensat que no en sortiríem, el PP és a les portes de fer història a Espanya». «Podem fer d’Espanya una nació gran i només ho aconseguirem en un projecte com el de Feijóo», va afegir.

«Sánchez no ve a la campanya electoral a la comunitat en la qual viuen més espanyols. Els andalusos estem profundament decebuts pel maltractament constant del seu Govern»

El president del PP andalús va afegir que «Sánchez no ve a la campanya electoral a la comunitat en la qual viuen més espanyols». «Els andalusos estem profundament decebuts pel maltractament constant del seu Govern; davant les mentides de Sánchez, la veritat d’Alberto, i davant l’arrogància amb Andalusia de Sánchez, la humilitat d’Alberto», va recalcar.

Moreno va recórrer com de costum del seu repertori d’ironies ‘mig de broma, mig de debò’: «Elías Bendodo està parlant gallec en la intimitat, està aprenent molt a Madrid».

Moreno es va dirigir als indecisos  i va disparar contra Vox, recordant que els 800 vots que va treure al municipi de la seva família, Alhaurín el Grande, van privar el PP de la majoria absoluta i, amb també de continuar a l’alcaldia: «No ens confiem ni agafem dreceres», va dir el baró andalús abans de demanar-li també el vot els socialistes desencisats.

Intervenció inicial de Bendodo 

La primera de les intervencions la va assumir el cap de llista per Màlaga al Congrés dels Diputats, Elías Bendodo. La seva oratòria va jugar amb l’escenari del míting i no va escatimar lloances al candidat del PP a la presidència del Govern: «Res és per casualitat i, de sobte, arriba el president Feijóo i entra el vent de Ponent, que és vent de canvi».

Notícies relacionades

Bendodo li va agrair al seu cap gallec que «agafés les regnes del partit en el pitjor moment». «Gràcies que ha aconseguit unir el partit, s’ha construït un projecte que posarà fi al sanchisme; diumenge comença l’Espanya puixant i de veritat, de la qual tots els espanyols tornem a sentir-nos orgullosos», va incidir.

Fidel al coqueteig amb l’histrionisme que de vegades el caracteritza, Bendodo va mostrar les cartes que bustia el PSOE: «Estic buscant Sánchez i no el trobo, ja no dona la cara nu en la propaganda electoral».