El Periódico de l'Eixample

Eixample

63 edificis

MAPA | Els preus dels «pisos de luxe» que han aflorat a la Dreta de l’Eixample

Un informe de l’associació de veïns identifica quant valen bona part de les vivendes reformades després de ser adquirides des del 2016

MAPA | Els preus dels «pisos de luxe» que han aflorat a la Dreta de l’Eixample
1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un informe elaborat per l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample identifica 63 edificis del barri que fons d’inversió, societats immobiliàries i constructores han adquirit sencers o en més d’un 50% de la superfície per transformar-los en vivendes d’alta categoria, amb un import que supera folgadament el cost mitjà de la vivenda de Barcelona. L’entitat els etiqueta com a «pisos de luxe». Adverteix que les compravendes d’immobles per restaurar-los i revaloritzar-los generen gentrificació i expulsen arrendataris que no poden costejar l’encariment del lloguer després de les reformes a les quals se sotmet els edificis.

Notícies relacionades

L’estudi de l’entitat veïnal precisa els preus en què es taxen bona part dels domicilis de la majoria de les promocions que han examinat després de ser adquirides i remodelades entre el 2016 i el 2022. Les quanties es poden consultar en el mapa que acompanya aquesta notícia.

A la Casa Burés, que la Generalitat va vendre anys enrere, queda una vivenda que es ven per més d’1,58 milions d’euros. El col·lectiu veïnal ha localitzat vivendes disponibles per un milió, 1,5 milions i 2,6 milions d’euros en el número 49 d’Ausiàs Marc. I en els números 598, 606 i 658 de Gran Via, ha trobat apartaments que depassen el milió d’euros.