El Periódico de l'Eixample

Eixample

Al davant d’una obra

Un indigent descobreix un cadàver en un contenidor de l’Eixample de Barcelona

  • El sensesostre es trobava removent amb un pal l’interior del contenidor quan ha trobat una maleta i, a l’obrir-la, ha descobert el cos d’un home

Un indigent descobreix un cadàver en un contenidor de l’Eixample de Barcelona

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen la troballa d’un cadàver abandonat a l’interior d’un contenidor ubicat en l’encreuament del carrer Casanova i l’avinguda de Roma, a l’Eixample de Barcelona. El cos era dins d’una maleta de viatge. Ha sigut localitzat per un home sensesostre.

L’indigent estava buscant al contenidor que recull els productes de rebuig –restes de la neteja o bolquers–. Amb un pal removia les bosses i ha trobat una maleta, que pesava molt, i l’ha obert. Al veure el que amagava ha tret el cap del contenidor i ha buscat ajuda.

«Estava repartint el tabac als bars que hi ha al costat del contenidor i m’ha cridat aquest home sensesostre, que conec perquè compra tabac a l’estanc», ha explicat el treballador d’un establiment de venda de cigarrets pròxim. L’estanquer ha respost a la seva crida i s’ha acostat al contenidor. Entre els dos han obert la maleta de nou i l’estanquer ha vist el que semblava el tors humà d’un home, pel borrissol corporal que presentava.

«Com que no tenia el mòbil a sobre, he tornat a la botiga per agafar-lo i trucar. Però abans d’arribar m’he trobat una ambulància al semàfor i m’he acostat per avisar-los. Els he advertit que no sabia gaire bé com explicar el que acabava de veure però que havien de parar perquè hi havia un cos en un contenidor», explica.

Cap a les 11.00 hores del matí, els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís, després que els sanitaris confirmessin la troballa de què avisava l’estanquer. Fins al lloc dels fets s’han dirigit nombroses patrulles, que han acordonat la zona i han obert un espai protegit per lones per tallar el tir de càmera als diferents periodístics gràfics que han acudit a prendre imatges.

També s’han desplaçat a l’encreuament de Casanova amb avinguda de Roma els responsables de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC), de qui depèn el grup d’homicidis de la regió de Barcelona.

Secret de sumari

La comitiva judicial ha arribat poc després, quan s’ha procedit a l’aixecament i retirada del cadàver. El jutge ha donat ordre que la investigació es mantingui sota secret de sumari.

Els esforços dels Mossos se centren ara a recollir imatges de càmeres pròximes que puguin haver captat l’individu o individus que han llençat la maleta al contenidor. Al tractar-se d’un contenidor de l’Eixample, que es buida amb una freqüència elevada a causa de la densitat de població del barri, la més elevada de Catalunya, l’interval de temps en què s’han de centrar és d’unes quantes hores –el transcorregut des de l’última vegada que va ser buidat pels camions del servei de neteja municipal i la detecció de l’indigent, cap a les onze del migdia. Els policies també busquen possibles testimonis.

A les tres de la tarda, diversos vehicles s’han emportat aquest contenidor –ja sense el cadàver– i també la resta de plàstic, paper, vidre i orgànic perquè la policia científica pugui revisar-los a fons.

Notícies relacionades

Una altra part central de la investigació consisteix a mirar d’identificar la víctima, que segons l’estanquer podria anar despullada. L’autòpsia potser ajuda a posar-li nom i també a saber com ha mort.

No és la primera vegada que un assassí mira de desfer-se del cos del delicte llançant-lo a un contenidor. I a Barcelona, el setembre del 2009, un home va abandonar una maleta al costat de l’edifici de La Campana, a la Gran Via de les Corts Catalanes, en el qual amagava les restes mortals de la seva dona.