El Periódico de l'Eixample

Eixample

LA RECEPTA

Tonyina amb ceba

1
Es llegeix en minuts

Elisenda Goñi, propietària de la parada Peix i Marisc Sunta, del mercat de la Concepció, recomana aquesta recepta de tonyina amb ceba que té diversos adjectius: gustosa, senzilla i sana.

INGREDIENTS (4 persones)

800 grams de tonyina en filets

1 quilo i mig de cebes

2 grans d'all

caldo de peix

conyac

oli

sal

bitxos opcional

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Poseu al foc una cassola amb oli. Enfarineu i saleu la tonyina, procurant que no tingui un excés de farina. Passeu els filets volta i volta i reserveu-los. En el mateix oli afegiu-hi la ceba i coeu-la a foc lent amb la cassola tapada perquè quedi més tendra. Afegiu-hi els alls picats, el bitxo (si se'n vol) i el conyac. Aneu-hi afegint a poc a poc el caldo de peix perquè la ceba no es cremi i quedi melosa. Un cop estigui ben cuita, afegiu-hi el peix. Abaixeu el foc, tapeu la cassola i coeu-ho durant cinc minuts. Si es prefereix es pot triturar la ceba perquè quedi com una salsa. És millor deixar reposar el plat, fins i tot d'un dia per l'altre.