Descomptes en educació superior

Rebaixen un 40% les taxes dels màsters de les universitats públiques

Se suma a la rebaixa global del 30% que ja s’ha aplicat aquest curs a Catalunya

Rebaixen un 40% les taxes dels màsters de les universitats públiques

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha acordat aquest dimarts rebaixar un 40% les taxes dels màsters oficials de les universitats públiques de cara al curs 2021-2022 per equiparar-los als estudis de grau, per la qual cosa passaran a tenir un preu de 27,67 euros per crèdit.

Ho ha anunciat en roda de premsa després de la reunió setmanal de l’executiu, la seva portaveu, Patrícia Plaja, qui ha detallat que aquesta disminució de preus s’afegeix a la rebaixa global del 30% ja aplicada aquest curs i incorpora els descomptes addicionals per als estudiants amb rendes més desfavorides.

Sobre els 1.660 euros

Pel que fa als màsters que habiliten per a l’exercici d’activitats regulades, com els de professor de secundària o advocat, el preu per crèdit passa dels 28,82 euros als 27,67 euros, amb una reducció del 4%. D’aquesta manera, a partir del curs que ve, un màster estàndard de 60 crèdits costarà uns 1.660 euros i, en cas dels beneficiaris de beques, entre 1.245 i 1.328 euros.

Notícies relacionades

Als estudis de grau es manté la rebaixa del 30% i el preu del crèdit matriculat per primera vegada continuarà sent de 17,69 euros (coeficient d’estructura docent A), de 25,04 euros (B) i de 27,67 euros (C).

Una inversió de 9,3 milions

L’equiparació dels preus de màster i grau universitari suposa un cost econòmic de 9,3 milions d’euros que assumirà el Departament de Recerca i Universitats, per la qual cosa no impactarà a les finances de les institucions educatives.